Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Modio Smartcase: oplossing voor iPads zonder 3G of 4G

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 15:39 CategorieAccessoires

Apple verkoopt twee soorten iPads, namelijk met WiFi of met WiFi en cellular (3G/4G). De laatste groep heeft naast WiFi ook een poort voor een simkaart, zodat je wanneer je bijvoorbeeld onderweg bent gewoon kunt internetten. Nadeel is wel dat je bij het kopen al moet weten dat je een iPad met cellular wilt, je kunt later namelijk niet meer upgraden.

Heb je een iPad gekocht zonder cellular maar in de tussentijd spijt gekregen van die keuze? Treur niet, als je in de VS woont althans, de Amerikaanse provider AT&T komt namelijk met een oplossing.

Modio Smartcase

Op het eerste gezicht is de Modio Smartcase een doodnormale hoes voor je iPad. Schijn bedriegt echter, want in de flap die het scherm beschermt zit een ingebouwde antenne. Deze maakt contact met het mobiele netwerk, en stuurt de data via een speciaal aangemaakt WiFi netwerk naar je iPad. De Modio Smartcase is ontwikkeld door AT&T en werkt al op het snelle 4G netwerk van het bedrijf.

Batterij en SD-kaart aansluiting

In de Modio Smartcase zit ook een extra batterij, zodat je nooit zonder energie komt te zitten. De 4,600 mAh batterij kan je iPad Air 2 ongeveer 50% extra batterij geven, meer dan genoeg om je iPad een halve dag extra te kunnen gebruiken zonder de batterij te hoeven opladen. Bovendien heeft de case ook nog een ingebouwde MicroSD-kaart aansluiting voor SD-kaarten met een maximale capaciteit van 32gb, zodat je extra bestanden kunt opslaan.

App

Via de bijbehorende app worden deze bestanden van de MicroSD afgehaald of geplaatst. De app doet tevens dienst als datateller: hij houdt exact bij hoeveel MB je verbruikt per maand zodat je nooit over je limiet heengaat.

Amerika

De Modio Smartcase is bedacht door de Amerikaanse provider AT&T en Nederlandse klanten kunnen hem voorlopig dus nog niet kopen of gebruiken, het wachten is tot een Nederlandse provider de case zal gaan ondersteunen. Een prijs of datum voor de lancering in Amerika is nog niet bekend gemaakt.

 • Delen:

Reacties

 1. Clark Jacobs
  09 januari, 2015 om 18:53

  Ik kocht mijn eerste iPad voor bijna €. 800,– en nog geen half jaar later kwam de iPad 2 uit en kelderde de iPad naar bijna de helft van de 1e prijs :-)
  Erg balen dus. Jammer dat Apple hier niets aan doet om gedupeerden, zoals ik, tegemoet te komen :-(
  Je koop dan niet gelijk een nieuwe iPad :-(tenzij je de loterij getrokken hebt :-)
  Vervelend dat je allerlei prijzige accessoires aan moet schaffen , om b.v. een SD kaartje te kunnen gebruiken :-(
  Waarom zijn deze tablets van Apple zo dichtgetimmerd ? Dit heeft niets met gebruikersvriendelijkheid te maken :-( Puur marketing !!

  Mvg. een ex Apple fanaat :-(

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.