Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nexus 6 kreeg geen vingerafdrukscanner door Apple

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 12:07 CategorieAndroid

De Nexus 6 heeft geen vingerafdrukscanner gekregen, omdat Apple het bedrijf achter de techniek, Authentec, kocht voor 356 miljoen dollar. Motorola en Google wilden vervolgens niet voor minder dan het beste op de markt gaan.

Google Nexus 6 zonder vingerafdrukscanner

De voormalige bestuursvoorzitter bij Motorola, Dennis Woodside, heeft bekendgemaakt dat het deukje achterop de Google Nexus 6 was bedoeld voor een vingerafdrukscanner. In 2011 was Motorola de eerste fabrikant die een vingerafdrukscanner in de smartphone Atrix 4G implementeerde, maar het bedrijf dat voor die technologie zorgde, Authentec, werd echter een jaar later opgekocht door Apple, voor een bedrag van 356 miljoen dollar. En omdat Apple dat bedrijf kocht, had Motorola geen toegang meer tot de technologie.

Authentec is volgens Woodside de beste fabrikant op het gebied van vingerafdrukscanners. De op één na beste leverancier van vingerafdrukscanners was degene die ook leverde aan zo’n beetje iedereen die interesse toonde in de technologie, maar dat is niet waar Woodside voor wilde gaan. In zijn eigen woorden: “(…) the second best supplier was the only one available to everyone else in the industry and they weren’t there yet.” Dus de combinatie van de twee factoren heeft ervoor gezorgd dat de Nexus 6 geen vingerafdrukscanner kreeg.

En de keuze om niet voor minder dan het beste op de markt te gaan, is wellicht een goede beslissing geweest. Apparaten zoals de HTC One Max hebben laten zien wat er gebeurt wanneer je voor de tweede plek gaat: de vingerafdrukscanner op die smartphone levert een ervaring vol gebreken op, waardoor gebruikers de volgende keer wellicht kunnen denken dat zo’n scanner niets voor hen is – en dat is weer schadelijk voor de markt. De scanner op de iPhone 6 Plus werkt echt voortreffelijk – maar daar betaalde Apple dan ook flink voor.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.