Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe functies voor Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2015, 11:42 CategorieAndroid

Google heeft deze week een grote update uitgerold voor de Office-apps van het bedrijf; Google Documenten, Presentaties en Spreadsheets. De update brengt diverse nieuwe functies naar de apps, waaronder real-time spellingscontrole en geavanceerde bewerkingsmogelijkheden. De update is voor zowel de Android- als iOS-apps.

Alledrie de apps uit de Office-suite van Google hebben deze week een update gekregen. Google heeft aan dat de update ervoor zorgt dat je de apps meer kunt gebruiken zoals je Office op een pc zou gebruiken. Dit wordt gerealiseerd door onder meer real-time spellingscontrole aan Documenten toe te voegen, vormen te laten groeperen in Presentaties en kolommen en rijen te laten verbergen in Spreadsheets.

Specifiek voor iOS, en dat met name de Apple-producten die over een vingerafdrukscanner beschikken, is de mogelijkheid een extra beveiligingslaag toe te voegen met behulp van je vingerafdruk. Of deze functionaliteit ook naar Android komt is nog onduidelijk. Voor beide besturingssystemen geldt dat er nu ondersteuning is voor TalkBack (Android) en VoiceOver (iOS), waarmee slechtzienden en blinden eenvoudig bestanden kunnen aanmaken en bewerken.

De Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties apps zijn gratis te downloaden uit de Play Store voor Android en App Store voor iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.