Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia N1 tablet blijkt succes in China

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2015, 19:41 CategorieAndroid

Nokia’s eerste Android tablet, de N1, blijkt een aardig succes in China. Daar is het Finse bedrijf al door de eerste voorraad heen. In maar 4 minuten tijden werden er maar liefst 20.000 exemplaren verkocht.

Afgelopen september introduceerde Nokia, het deel dat nog zelfstandig is na de overname door Microsoft, zijn eerste eigen Android tablet. De Nokia N1 is sinds deze week in China te bestellen en we mogen zeggen dat het een succes is. De tablet is in 4 minuten en 2 seconden 20.000 keer over de toonbank gegaan waardoor de eerste voorraad uitverkocht is. In China kost de tablet omgerekend zo’n 210 euro.

De Nokia N1 is een tablet met prima specificaties. Het toestel is voorzien van een 7.9-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels en draait op een Intel Atom Z3580-processor. Verder beschikt de tablet over 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, een microSD-kaartlezer, een 8 megapixel camera aan de achterzijde, een 5 megapixel camera aan de voorzijde en een microUSB-aansluiting van het nieuwe type C.

Nokia-N1-4

Nokia rust de tablet uit met Android 5.0 Lollipop maar speciaal voor dit model is door het bedrijf de Z Launcher ontwikkeld. Het idee achter deze launcher is dat je als gebruiker letters op het scherm kunt schrijven met je vinger waarna de tablet je bestanden, contacten en apps toont die met deze letter beginnen. Wat er getoond wordt is afhankelijk van waar je jezelf op dat moment bevindt in de software.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer er in China weer voorraad verwacht wordt. Eerder liet Nokia al weten de N1 ook in Rusland en een aantal Europese landen te willen lanceren. Of de tablet ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.