Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Onaangekondigde tablet van LG gespot bij de FCC

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2015, 10:43 CategorieAndroid

Hoewel CES 2015 een teleurstelling was op het gebied van tablets en we ook van LG geen nieuwe modellen gezien hebben lijken we ons op te kunnen maken voor diverse nieuwe tablets. Over een nieuwe line-up van LG gaan al een tijdje geruchten en deze week zijn bij de FCC meer aanwijzingen gespot.

Uit documenten van de FCC, de Amerikaanse instantie die gaat over certificaten voor communicatieapparatuur, kunnen we opmaken dat LG in ieder geval met één nieuwe tablet komt. Het apparaat gaat onder de naam LG LG430 en is gecertificeerd voor zowel Bluetooth als WiFi en 4G. Het toestel wordt omschreven als een ‘draagbare tablet’ maar helaas ontbreekt het aan verdere specificaties.

Wanneer apparaten door de FCC gekeurd worden is een lancering in de meeste gevallen nabij en aangezien MWC 2015 begin maart plaatsvindt kunnen we er van uitgaan dat we dan meer horen. De kans is groot dat de tablet draait op het Android-besturingssysteem en de afbeelding doet vermoeden dat het om een 8-inch model gaat.

Eind vorig jaar doken er ook al geruchten over nieuwe tablets van LG op. Dit kwam voort uit een trademark voor de naam G Pad X, mogelijk verwijzend naar nieuwe premium modellen. LG heeft vorig jaar de G Pad-serie met middenklasse tablets op de markt gebracht maar dit was geen groot succes. Daarvoor werd de high-end G Pad 8.3 gelanceerd, een tablet die wel op de nodige aandacht kon rekenen. Mogelijk komt de Koreaanse fabrikant nu met een opvolger voor dit model.

  • Delen:
LG G Pad 8.3
Android Jelly Bean (4.2)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.