Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Prijzen apps in App Store Nederland en België verhoogd

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2015, 12:15 CategorieApplicaties

De kans is groot dat je vanaf vandaag meer moet betalen voor apps in de App Store. Apple verhoogd naar verwachting vandaag de prijzen van apps met gemiddeld 10 procent waardoor je voor een 89 cent kostende app een euro gaat betalen.

Vorige maand werd al duidelijk dat Apple waarschijnlijk de prijzen van apps in de App Store zou verhogen door gewijzigde voorwaarden met betrekking tot het btw-tarief. Momenteel betalen we allemaal het tarief uit Luxemburg maar vanaf begin 2015 moeten gebruikers het tarief dat in hun eigen land geldt gaan betalen. Nederlandse gebruikers betalen dus Nederlandse btw.

Maar, dat is niet de enige reden voor de prijsverhoging. Apple zou de prijzen ook verhogen door de gewijzigde wisselkoers. Volgens iCulture zou dit betekenen dat een app die in de VS 99 dollarcent (zonder btw) kost in Nederland ongeveer een euro gaat kosten, inclusief btw. Apps die in de VS 99 dollarcent kosten zijn in Nederland momenteel echter nog voor 89 eurocent te downloaden. De verwachting is dat Apple vandaag de prijzen wijzigt, zo blijkt uit een e-mail van het bedrijf aan ontwikkelaars.

Zoals het er nu uitziet worden de goedkoopste apps in de App Store vanaf vandaag 99 eurocent. Alle apps krijgen waarschijnlijk een prijsverhoging van gemiddeld 10 procent. De prijsverhoging geldt voor de App Stores van zowel iOS als OS X.

Update: Inmiddels is de prijsverhoging doorgevoerd zoals hierboven omschreven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.