Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm presenteert eigen killswitch

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2015, 14:41 CategorieHardware

Het is de nieuwe standaard aan het worden als het gaat om de veiligheid van je smartphone of tablet: de ingebouwde killswitch. Zowel Apple als Google hebben een dergelijke knop in standaard ingebouwd, maar Qualcomm gaat nog een stapje verder.

Qualcomm killswitch

Qualcomm heeft bekendgemaakt dat het bedrijf met een eigen killswitch komt. Als grootste chipproducent van de wereld is het een belangrijke stap voor de industrie, aangezien een knop als de killswitch heel belangrijk kan zijn. Met de killswitch kun je je smartphone en tablet van een afstand leegmaken of lokaliseren, zodat dieven en andere mensen die je apparaat hebben ‘gevonden’, niet bij je bestanden of gevoelige informatie. Het is een manier om je apparaat waardeloos te maken voor degene die je smartphone of tablet willen verkopen.

In 2014 zagen we dat zowel Apple als Google allebei een eigen killswitch in hun besturingssystemen bouwden. Maar die zijn gebaseerd op software, wat indirect inhoudt dat hackers in staat zijn de killswitch ongedaan te maken. Het voordeel van de Qualcomm killswitch is dat het op basis van hardware is – de knop zit fysiek óp de chip van de fabrikant. Dat betekent dat hackers er van een afstand niet bij kunnen. Jij zelf kan dat wel en je kunt vanuit huis je toestel leegruimen of erachter komen waar het zich bevindt.

Het is nog niet bekend welke chip de Qualcomm killswitch krijgt, maar het is waarschijnlijk wel zo dat vanaf het moment de switch gelanceerd wordt, we hem voortaan op alle chips van Qualcomm gaan tegenkomen. De fabrikant wil met deze stap niet alleen voorlopen op een huidige trend, maar ook laten zien dat het privacy hoog in het vaandel heeft staan. Buiten het feit dat de Qualcomm killswitch hardware based is, is het ook zo dat het niet nodig is om bijvoorbeeld Android te hebben draaien om de switch aan en uit te zetten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.