Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Betaalbare Honor T1 Android tablet

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 17:32 CategorieReviews

Er zijn een hoop budget Android tablets op de markt maar die zien we vooral in het 7-inch segment. In het iets grotere (en wat ons betreft veel interessantere) 8-inch segment is het een stuk minder druk. Een nieuwe speler op de Nederlandse markt brengt daar vanaf nu deels verandering in. Honor (onderdeel van Huawei) brengt namelijk een budgettablet van 8-inch op de markt, in de vorm van de 139 euro kostende Honor T1.

Honor T1 – specificaties

Honor T1
Scherm 8 inch 1280 x 800
Digitizer Nee
Processor Snapdragon 400 1.2 GHz
RAM 1GB
Opslaggeheugen 8GB
MicroSD Ja
HDMI Nee
USB Ja, Micro
GPS Ja
3G/4G Nee
Bluetooth Ja, 4.0
NFC Nee
Camera’s 0.3 MP Webcam en 5 MP
Accu 4800 mAh Lithium Polymer

De Honor T1 is een vrij dunne tablet met een profiel van 7.9mm en weegt 360 gram. Op dit moment lijkt de Honor T1 alleen te koop bij belsimpel.nl. De tablet is daar te koop voor 139 euro.

Honor T1 – hardware en design

Op het eerste gezicht is dit een van de generieke tablets die we uit China kennen, designs die gebruikt en gekocht worden door fabrikanten als Point of View, Yarvik en Medion. Dit design laat zich kenmerken door een aluminium achterkant met boven- en onderaan een paar (witte) plastic randen. Maar op het moment dat je de Honor T1 oppakt voel je dat je hier, waarschijnlijk, toch met een iets ander product te maken hebt.

Honor-T1-review-design-2

Het gebruikte aluminum voelt een stuk beter (gladder) aan en de plastic elementen sluiten goed aan op de achterkant. Ook de voorkant is een herkenbaar element maar dat is nu eenmaal een voldongen feit bij een tablet. Toch weet Honor ook hier weer een stukje beter te zijn dan de gemiddelde budgettablet. Er is gebruik gemaakt van asymmetrische randen (bezels) en de afwerking en glans doen ons erg denken aan een Samsung tablet. De algemene bouwkwaliteit scoort dan ook een dikke voldoende.

Honor-T1-review-design

Display

Een 8-inch display met een resolutie van 1280 x 800 pixels is precies wat je mag verwachten van een budgettablet, niet meer en niet minder. En dat is dan ook zo’n beetje het thema voor het display; het voldoet precies aan de verwachtingen die je bij een scherm in deze categorie mag hebben. Kleurweergave is misschien een tikje aan de fletse kant maar verder scoort het display prima op gebied van contrast, helderheid en kijkhoeken. Voor veel gebruik buitenshuis laat de helderheid echter net wat te wensen over. De enige kanttekening die bij het scherm geplaatst moet worden is dat het daadwerkelijke paneel relatief ver onder de glazen beschermende glazen voorkant van de tablet, waardoor je iets meer last hebt van reflecties dan bij andere (duurdere) tablets.

Honor-T1-review-display

Connectiviteit

Met alleen microUSB 2.0 poort en een microSD-slot is deze tablet niet extreem ruim voorzien van aan aansluitingen. De Wifi-chip is ook niet de aller modernste en herkent het 5GHz netwerk niet, maar bluetooth is er gelukkig wel in de modernste 4.0-uitvoering. De Honor T1 heeft ondersteuning voor DLNA waardoor je dus thuis je media kunt streamen.

Speakers

De speaker op de Honor T1 zit op de plek waar je bij een smartphone je oor houdt tijden het bellen, naast de webcam dus. De speaker kan erg luid maar is van tegenvallende kwaliteit, zeker als hij hard gezet wordt. Het kleine speakertje klinkt erg tinnerig en heeft over de gehele range weinig detail. Er is maar weinig positiefs te zeggen over de speaker, maar gelukkig kun je via een koptelefoonaansluiting of bluetoothverbinding ook muziek luisteren.

Camera’s

Budgettablets moeten natuurlijk ergens op besparen en de camera’s zijn vaak twee van de eerste onderdelen waarop bespaard wordt, of die zelfs helemaal sneuvelen. Honor is voor de besparing gegaan en eerlijk gezegd hadden ze misschien wel beter de camera’s achterwege kunnen laten; ze zijn van erg slechte kwaliteit. Met het imago dat Honor nastreeft had ik de keuze voor een enkele webcam (selfiecam ugh!) nog kunnen begrijpen, maar nu zit er twee keer weinig soeps in.

Honor-T1-review-camera

Accuduur

Met een forse 4800 mAh accu gaat de Honor T1 goed lang mee op een enkele lading. Sterker nog, binnen mijn normale testpatroon heb ik de tablet niet eens echt helemaal leeg getrokken. Dat betekent sowieso dat deze tablet meer dan 11 uur meegaat op een enkele lading. Nu is dit ook geen tablet waar ik zware games op heb zitten spelen en dat heeft natuurlijk impact op de accuduur, maar ik durf zonder meer te stellen dat de Honor T1 voor zijn beoogde doelgroep en toepassing een indrukwekkend goede accuduur heeft.

Honor T1 – software

De Honor T1 draait op Android 4.3 Jelly Bean en is voorzien van de een skin, de Emotion UI-Skin. Android 4.3 is niet de meest recente versie maar in de moderne Android-wereld is dat geen enorm issue meer. Alle ‘interessante’ ontwikkelingen, mogelijkheden, apps en diensten vallen tegenwoordig onder Google Play Services en aangezien deze Honor T1 de goedkeuring draagt heb je toegang tot alle Google-apps en -diensten. Google Play Services wordt onafhankelijk van de OS releases geüpdatet en dus heb je als eindgebruiker toegang tot de moderne mogelijkheden die je van Android verwacht.

Honor-T1-review-software

De Emotion UI is een voornamelijk visuele skin, die structureel niet al te veel aanpast aan Android. Wel mist de standaard app-drawer en vind je alle icoontjes, net als bij een iOS-apparaat, op de ‘voorpagina’ panelen van je tablet. Maar verder zijn er natuurlijk nog steeds wel de standaard Android bouwblokken zoals widgets, het notificatiecentrum en de on-screen navigatieknoppen. De visuele skin werkt met thema’s en dus kun je een hoop snel en gemakkelijk aanpassen, en op die momenten verandert dus niet alleen een wallpaper maar zijn er ook wijzigingen in de icoontjes en dergelijken herkenbaar. De standaard apps (die buiten de o zo belangrijke Play Services vallen) worden op zo’n moment allemaal voorzien van een nieuwe lik verf. De Google-apps blijven keurig hetzelfde.

Honor-T1-review-software-2

Honor heeft een paar apps gekozen (lees: er zijn een paar gesponsorde apps) die je alvast geïnstalleerd vindt op de tablet. Hierbij moet je denken aan een paar simpele spelletjes, Kingsof Office, de Zinio-app en Honor specifieke apps zoals een updater, user-guide en een optimalisatie-app.

Honor T1 – in gebruik

Ik ben fan van het 8-inch formaat en doorgaans weet ik ook de budgettablets wel te waarderen, zolang ze maar een minimum grens passeren qua prestaties en bouwkwaliteit. In de Honor T1 komen beiden werelden op een mooie manier samen. Qua look & feel scoort de Honor T1 prima, ondanks zijn eerste indruk van een generiek design. De skin is nogal zwaar maar vooral visueel ingesteld, waardoor je er op zichzelf wel aan kunt wennen zonder een heel ‘nieuw’ Android te hoeven leren. De tablet ligt goed in de hand en is prima in staat om standaard taken die je een kleine tablet geeft uit te voeren; social media, browsen op het internet en her en der een spelletje. De accuduur stelt ook niet teleur en dat alles gecombineerd met een prijskaartje van 140 euro maakt het wat mij betreft een interessant product.

Honor-T1-review-gebruik

Prestaties

Deze Honor T1 is geen heavy hitter als het gaat om de prestaties. De 1.2GHz Snapdragon 400-processor in combinatie met 1GB werkgeheugen is echter genoeg om de eerder genoemde standaard taken met een meer dan redelijk niveau uit te voeren. Natuurlijk mag je het niet vergelijken met de driemaal duurdere en snellere tablets maar voor wat de Honor T1 is ben ik meer dan tevreden. Het is geen tablet waar je op moet gaan willen gamen maar het kan wel degelijk, zolang je maar kan leven met iets langere laadtijden en her een der een kleine stottering. Ook bij het browsen op het web kom je wel eens een beperking tegen in de snelheid en het beschikbare geheugen, maar het herladen van een webpagina is één van de kleinere ongemakken in het leven van een budgettablet-eigenaar.

Honor-T1-review-prestaties

Honor T1 – conclusie

Ik had niet gek veel verwacht van de Honor T1. En bij het uitpakken van de doos (die overigens een leuk frisse kleur heeft) was mijn eerste indruk niet gek positief. Dat werd echter al snel omgedraaid naar een positieve ervaring tijdens een nadere inspectie en het gebruik van de tablet. Voor 140 euro kun je in de vorm van de T1 een heel aardige 8-inch Android tablet aanschaffen. Het compromis maak je op het gebied van design, een relatief zware skin, slechte camera’s een een tegenvallende speakers. Maar niets van die zaken, apart of bij elkaar genomen, is genoeg om zwaarder te wegen dan een prima scherm, acceptabele prestaties, een mooie bouwkwaliteit en goede accuduur. En een aantrekkelijk prijskaartje natuurlijk.

Op dit moment lijkt de Honor T1 alleen te koop bij belsimpel.nl. De tablet is daar te koop voor 139 euro.

Minpunten

 • Custom skin over Android
 • Matige camera’s en speakers
 • Generiek hardware design

Pluspunten

 • Aantrekkelijke prijs
 • Goede bouwkwaliteit
 • Prima accuduur
Tablets Magazine
Beoordeling
8.010Sam Rijverproduct
 • Delen:
Honor Mediapad T1 8.0
Android Jelly Bean (4.3)

Reacties

 1. ANL
  30 januari, 2015 om 11:24

  2 keer ruk ?? hmmm zal allemaal wel

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.