Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung laat gebruikers TouchWiz-skin zelf aanpassen’

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2015, 11:45 CategorieAndroid

Samsung heeft deze week tijdens CES 2014 geen nieuwe mobiele apparaten getoond maar de geruchtenmolen gaat gewoon door. Volgens de nieuwste geruchten komt de Koreaanse fabrikant in februari met de Galaxy S6 smartphone en interessant is dat dit model mogelijk het eerste Galaxy-toestel wordt waarop gebruikers TouchWiz kunnen aanpassen.

Samsung maakt al jaren gebruik van de TouchWiz-interface die over Android heen gelegd wordt. Deze interface bevat diverse functies die door Samsung ontwikkeld zijn en heeft ook eigen designprincipes. De interface wordt al een tijdje bekritiseerd om zijn wat oubollige uiterlijk en vertragende invloed. Tot op heden is het voor gebruikers van Galaxy-toestellen niet mogelijk de interface aan te passen of te verwijderen maar mogelijk komt daar binnenkort verandering in.

Volgens nieuwe geruchten wordt de Galaxy S6 voorzien van een speciale thema-app waarmee het uiterlijk van de TouchWiz-interface aangepast kan worden. Gebruikers zouden hiermee onder meer de geluiden van het systeem, de kleuren en het lettertype kunnen aanpassen. Ook moet het mogelijk worden om een speciaal thema voor bijvoorbeeld een feestdag of je verjaardag te activeren. De verschillende thema’s, welke ontwikkeld kunnen worden door ontwikkelaars, kunnen via Samsung gedownload worden. Het lijkt echter niet mogelijk TouchWiz helemaal uit te schakelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.