Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult phablet Samsung Galaxy A7

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 9:22 CategorieAndroid

Samsung heeft de Samsung Galaxy A7-phablet aangekondigd: het toestel krijgt dunne randen, is niet dik en heeft een scherm van 5,5 inch. De Samsung Galaxy A7 wordt straks ‘aantrekkelijk geprijsd’ en komt in maart naar Nederland.

Samsung Galaxy A7

Mocht je een fan zijn van de Samsung Galaxy A-smartphones maar het scherm niet groot genoeg vinden, dan heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf daar een oplossing voor: de Samsung Galaxy A7. Dat is namelijk de grote broer van de Samsung Galaxy A3 en A5 en heeft ook dunne randen, een dun design en is helemaal van metaal. Het scherm is wat deze phablet een phablet maakt: met 5,5 inch stapt Samsung weg van de markt waar de A3 en A5 actief zijn, maar komt het de markt van zijn eigen vlaggenschepen en die van z’n concurrenten binnen.

De Samsung Galaxy A-serie staat bekend om zijn design en redelijke specs. De Samsung Galaxy A7 is 6,3 mm dik en is daarmee dunner dan de A3 en A5. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het 5,5 inch HD Super Amoled-scherm, aangezien je als fabrikant zo meer hardware over een groter oppervlakte kunt verspreiden. Het scherm krijgt een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. De A7 komt in twee modellen uit: eentje waar één en eentje waar twee simkaarten in passen – kies je voor de laatste, dan krijg je een iets langzamere processor.

Onder de motorkap vinden we namelijk een 1,8 GHz-processor (1,5 GHz op de dual-sim), 16GB aan intern geheugen (uitbreidbaar) en 2GB aan werkgeheugen. Aan de voorkant vinden we een selfiecamera van 5 megapixels en aan de achterkant een 13 megapixel-camera. Daarnaast heeft de Samsung Galaxy A7 een batterij van 2600 mAh, wat niet heel veel kracht geeft aan een apparaat met een groot scherm – maar je moet ergens op bezuinigen wanneer je een toestel relatief goedkoop (met een adviesprijs van 509 euro) en dun in de markt wil zetten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.