Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung patenteert homescreen-kopieerfunctie

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 10:34 CategorieAndroid

Samsung heeft een idee gepatenteerd waarmee het mogelijk is de indeling van je huidige homescreen te kopiëren naar een ander apparaat.  Het idee is niet nieuw, aangezien er zelfstandige launchers zijn die deze functie al hebben.

Samsung patenteert homescreen-kopieerfunctie

Wanneer je lang over de indeling van je homescreen gedaan hebt – je hebt daarvoor speciale apps gedownload en heel wat tijd besteed aan het type widget en de grootte daarvan – is het soms even zuchten om dat proces te moeten herhalen wanneer je een nieuwe smartphone of tablet hebt. Oké, de geïnstalleerde apps worden wellicht direct opnieuw gedownload, maar de indeling van je homescreen – en dus de type widgets en de grootte daarvan – niet. Die moet je dus opnieuw instellen. Niet als het aan Samsung ligt.

samsung-patent

De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft namelijk een idee gepatenteerd waaruit op te maken is dat je de indeling van je homescreen kunt kopiëren. In dit geval moet je wel overstappen van het ene Samsung-apparaat naar de andere, maar de software zal je vragen of die alle apps en indelingen moet downloaden en installeren. Je moet daarvoor wel ingelogd zijn met je Google- of Samsung-account. Voor nu geldt dit patent alleen nog voor smartphones, maar het is slechts een kleine stap naar tablets vanaf daar.

Dit idee is echter niet nieuw. Er bestaan al Android-launchers (de software die verantwoordelijk is voor het uiterlijk en een gedeelte van de indeling van je Android-apparaat) die deze functie bezitten. Denk bijvoorbeeld aan de Nova Launcher of de Apex Launcer; beide launchers slaan je gegevens op in de cloud of op je computer, zodat je die gegevens kunt downloaden wanneer je daar aan toe bent. Maar veel Android-gebruikers hebben geen zelfstandige launchers, dus dit kan een goede methode zijn daar bekend mee te raken.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.