Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung verwijdert bloatware uit TouchWiz’

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 16:07 CategorieAndroid

Samsung zou van plan zijn de TouchWiz-interface gigantisch uit te kleden en het gros van de apps downloadbaar te maken. Dat betekent dat er mogelijk minder voorgeïnstalleerde apps op je nieuwe Samsung-tablet staan.

Samsung TouchWiz

Het feit dat smartphones en tablets van Samsung vaak met een hoop software komen die al op het apparaat geïnstalleerd staat, kun je zien als een zegen en als een vloek. Enerzijds kan het voor gebruikers gemakkelijker handvatten geven om meer uit hun nieuwe toestel te halen, terwijl het anderzijds voor iemand kan betekenen dat er onterecht veel ruimte op het interne geheugen wordt ingenomen door applicaties die iemand helemaal niet gebruikt – daar is een oplossing voor: minimaliseer die zogenaamde bloatware.

Dat schijnt Samsung nu van plan te zijn. Deze ontwikkeling zagen we al eerder in de smartphone Samsung Galaxy S5 voorbijkomen; die smartphone had veel minder standaard apps. En de apps die er niet op stonden, werden ter download aangeboden. Maar Samsung wil nog een stap verdergaan en eigenlijk alle software die ook gedownload kan worden verwijderen van toekomstige smartphones en tablets van het bedrijf. Op moment van schrijven is het helaas nog niet bekend om welke software het precies gaat – Samsung heeft nog niets aangekondigd.

Eerder kwam al naar buiten dat Samsung de Nexus-lijn achterna wil als het gaat om snelheid, efficiëntie en aantal voorgeïnstalleerde applicaties. Dat is wellicht een brug te ver, aangezien het vaak voorkomt dat je bijna identieke en niet te verwijderen apps op je apparaat hebt staan, mede ook door Googles beslissing fabrikanten op te zadelen met zijn eigen serie apps. Maar het feit dat Samsung niet alleen kijkt naar manieren om de eigen software sneller maar ook efficiënter te laten lopen, is alleen maar goed nieuws.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.