Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Screens van vernieuwde Google Calendar voor iOS opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2015, 10:10 CategorieApplicaties

Het ziet er naar uit dat Google binnenkort de iOS-versie van Google Calendar gaat updaten, afgaande op deze opgedoken screenshots. Google heeft hier zelf nog niets over naar buiten gebracht.

Google Calendar voor iOS

Mogelijk kunnen iOS-bezitters binnenkort aan de slag met de vernieuwde Google Calendar-applicatie die Google introduceerde in november, toen het bedrijf bijna Android 5.0 Lollipop begon los te laten. Dat blijkt uit opgedoken screenshots van de applicatie. Op die screens is onder andere te zien hoe Calendar nauw gaat samenwerken met Gmail, Photos en Maps (ervan uitgaande dat je die apps ook op je iPhone 6 Plus of iPad hebt staan), net zoals dat het geval is voor de Android-versie van de kalenderapplicatie.

new-google-calendar-ios

Op de plaatjes is te zien dat Google Calendar precies hetzelfde gaat werken als op Android. Zo is het mogelijk om op de bovenste helft van het scherm de volledige maand te hebben staan, terwijl je aan de onderkant je dagelijkse taken en afspraken ziet. Zo zie je dus in één oogopslag wanneer je wat te doen hebt en wanneer je op een datum tapt, wat je dan precies moet doen. Dagen waarop je een afspraak of taak hebt ingepland, krijgen een cirkeltje om het cijfertje heen, zodat het duidelijk is dat op die dag iets gebeurt.

google-calendar-ios

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat Google ook het Material Design, dat is geïntroduceerd met Android 5.0 Lollipop, gaat implementeren in de Google-applicaties op iOS. Dat betekent dat de agenda-app heel kleurrijk is en verschillende plaatjes en foto’s toont bij de maanden en afspraken. Bovendien zorgt die integratie met andere Google-apps ervoor dat er verschillende zaken direct worden geüpdatet binnen je agenda, zodat je niets hoeft te vergeten. Het is nu afwachten totdat Google de app officieel vrijgeeft voor iOS.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.