Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Snel bestanden tussen iPads delen met Toshiba TransferJet

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2015, 15:58 CategorieAccessoires

Deze week vindt de Consumer Electronic Show in Las Vegas plaats, een van de belangrijkste technologie beurzen ter wereld. Veel bekende maar ook minder bekende merken presenteren op deze beurs onder de ogen van de belangrijkste technologie journalisten nieuwe producten. Zo ook Toshiba, dat gisteren de Toshiba TransferJet aankondigde.

Toshiba TransferJet

De Toshiba TransferJet is een dongle die je op Apple apparaten met een Lightning poort kunt aansluiten. Vervolgens is het mogelijk om bestanden van het ene apparaat naar het andere apparaat te sturen. Dit principe komt je misschien bekend voor, het is in wezen exact hetzelfde als Apple’s AirDrop. Het grote verschil is de snelheid: Toshiba TransferJet kan in theorie een snelheid van 375Mbps halen, terwijl AirDrop via Bluetooth niet verder komt dan ongeveer 30Mpbs. 375Mbps is snel genoeg om een bestand van een gigabyte binnen vijf seconden te versturen, om je een idee te geven.

Drie centimeter afstand

De maximale afstand tussen twee Toshiba TransferJet dongles is echter beperkt. Om maximale snelheden te behalen wordt het namelijk aangeraden om de dongles maximaal drie centimeter van elkaar af te plaatsen. Met andere woorden: de apparaten moeten bijna tegen elkaar liggen om een snelle verbinding mogelijk te maken.

Gebruik

De Toshiba TransferJet is dus eigenlijk totaal zinloos om te gebruiken om een foto door te sturen. Maar Toshiba richt zich eigenlijk ook niet op consumenten met dit product. Het bedrijf heeft namelijk plannen samen met Sony om de dongles ook in te bouwen in VAIO laptops en Cybershot camera’s. Daardoor kun je, wanneer je meerdere apparaten met TransferJet dongles hebt, razendsnel bestanden delen, bijvoorbeeld zojuist opgenomen filmbestanden.

Maximaal $41

Je kunt de Toshiba TransferJet komende lente in Japan kopen, later gaan ze in de verkoop in Europa, Amerika en de rest van Azië. Er is nog geen exacte prijs bekend, maar een medewerker van Toshiba vertelde Macworld dat de prijs tussen de ¥4,000 tot ¥5,000 ligt, omgerekend ongeveer 30 tot 35 Euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.