Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony plaagt ons met Lollipop-interface in screenshots

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 9:47 CategorieAndroid

Sony heeft onlangs screenshots vrijgegeven van de Movie Creator-app, die draait op een smartphone waar Android 5.0 Lollipop op te zien is. Daardoor krijgen we alvast een glimp van wat Sony van plan is met Lollipop.

Sony en Android 5.0 Lollipop

Consumenten met een smartphone of tablet van Sony wachten er al een tijdje op: de update naar Android 5.0 Lollipop. Sony heeft aangegeven dat alle modellen binnen de Xperia Z2- en Xperia Z3-serie de update zullen krijgen, maar kon ons niets meer vertellen ‘begin 2015’. Een specifieke datum is dus nog niet bekend, maar hij komt mogelijk wel steeds dichterbij. Er zijn namelijk screenshots opgedoken van de app Movie Creator, die Sony onlangs voorzien heeft van een update. Op die screens zien we Lollipop-toetsen.

SonyUI-780

Helemaal aan de onderkant zijn de drie Lollipop-navigatietoetsen zichtbaar. Het gekantelde driehoekje om terug te gaan, het vierkante om je recente apps te bekijken en het cirkeltje huisje om terug te keren naar je homescreen. Ja, Sony zet zijn gebruik van een duidelijk voort van Android 4.4 KitKat naar Android 5.0. Hoewel de bovenstaande screenshot duidelijk met een smartphone genomen zijn, mogen we ervan uitgaan dat Sony dezelfde stijl gaat hanteren op zijn tablet-lijn: de Xperia Z2 Tablet en de onlangs gelanceerde Xperia Z3 Tablet Compact.

Tot op heden hebben nog maar weinig fabrikanten de Lollipop-update doorgevoerd naar hun smartphones en tablets, maar Sony staat er om bekend redelijk snel en vaak met updates aan te komen zetten. En hoewel die fabrikanten vrij zijn om een hoop dingen aan te passen aan Android, lijkt Sony de eerste die de navigatieknoppen aan de onderkant aanpast. Het is nu nog wachten totdat Sony de update vrijgeeft voor iedereen – laten we hopen dat we in elk geval in maart, tijdens MWC 2015, te horen krijgen wanneer het zover is.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.