Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SoundCloud-app voor de iPad krijgt grote update en redesign

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 16:57 CategorieApplicaties

SoundCloud wordt door miljoenen artiesten en muziekfans wereldwijd gebruikt om muziek te promoten en te beluisteren. Wij noemden het al één van de must-have apps voor je iPad, en het gigantische succes van SoundCloud lijkt maar niet te stoppen. Nadat de iPhone-versie van de SoundCloud app afgelopen Juni een update kreeg, is nu de iPad-versie aan de beurt.

Update SoundCloud-app

De SoundCloud app is helemaal opnieuw ontworpen, en is sneller dan ooit. Als je de SoundCloud app opent merk je gelijk een groot verschil: De animaties zijn vloeiender en moderner, en de focus ligt duidelijk meer op playlists en nummers. Dit zorgt ervoor dat je sneller bij je favoriete muziek kan komen dan eerst, maar laat de app wel steeds meer lijken op een andere grote muziekdienst, Spotify.

Soundcloud-ipad

Misschien is dat helemaal niet erg, want het is duidelijk dat de SoundCloud-ervaring meer gericht is op het luisteren en ontdekken van muziek dan het opnemen ervan. Waar je voor deze update nog rechtstreeks met je iPad je eigen nummers kon opnemen, zal je dat nu met een andere app moeten doen. Dit kun je zien als een stapje terug, maar het zorgt er wel voor dat de SoundCloud-app sterk versimpeld kan worden, waardoor het nog beter is in waar het allemaal om draait: Muziek luisteren.

Nadelen

Naast een prachtig redesign heeft de nieuwe update ook wat nadelen: Naast de eerdergenoemde afwezigheid van een opnamefunctie kan je ook geen comments meer toevoegen. Daarvoor zul je de browser op je iPad moeten gebruiken, wat onnodig omslachtig lijkt te zijn. Ook zorgt de versimpelde layout ervoor dat je minder informatie over tracks en artiesten kan terugvinden, wat soms erg jammer is. Toch is deze update voor de SoundCloud app voor de iPad een grote vooruitgang, met een sterk verbeterde layout en een vloeiende luisterervaring. De update is vanaf vandaag beschikbaar in de app store.

  • Soundcloud
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.