Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Spartan-browser ondersteunt Chrome-extensies’

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2015, 11:11 CategorieApplicaties

Microsoft doet een poging om de onaangekondigde Spartan-browser aantrekkelijker te maken voor extensie-ontwikkelaars. Spartan zou namelijk direct al Chrome-extensies kunnen gebruiken.

De Spartan-browser voor Windows 10

Microsoft zou naast de ontwikkeling van het nieuwe besturingssysteem, Windows 10, werken aan een nieuwe browser met de codenaam Spartan. De browser zou van allerlei nieuw functies voorzien moeten worden, wat hem gebruiksvriendelijker moet maken dan Internet Explorer. Eén van die dingen, zo denkt de website Neowin, is de ondersteuning van Chrome-extensies. Chrome-extensies zijn aparte, optionele onderdelen die Chrome-gebruikers kunnen installeren, zoals Pinterest, AdBlock of PicMonkey.

Hoewel dat in theorie goed nieuws kan zijn, zijn er nog wel een aantal vraagtekens (ervan uitgaande dat het gerucht klopt). Kun je direct extensies installeren vanuit de Chrome-webwinkel? Of moeten ontwikkelaars eerst nog een aparte regel code toevoegen voordat de extensie werkt met Spartan? Volgens de bron van Neowin is het zo dat het proces van Chrome naar Spartan heel simpel is, maar onduidelijk is nog of die extensies precies hetzelfde zouden werken als met Google Chrome het geval is. Je kunt ook gewoon Chrome gebruiken, natuurlijk.

Mocht dit kloppen, dan lijkt dit de juiste richting voor Microsoft. Zo hoeven extensie-ontwikkelaars niet opnieuw te beginnen die optionele onderdelen te ontwikkelaar voor een ander platform en kunnen ze, naar verluidt, met een simpele stap beide browsers ondersteunen. Het zou in elk geval helpen Spartan interessanter te maken wanneer het beschikt over veel extensies. Momenteel heeft Windows (Phone) en soortgelijk probleem: dat platform heeft weinig apps doordat het werkproces moeizaam is en de gebruikersbasis klein is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.