Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spoiler Alert is een game die je achterstevoren speelt

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2015, 9:11 CategorieAndroid

In game Spoiler Alert beleef je het avontuur achterstevoren. Zo begin je met het verslaan van de eindbaas, bijvoorbeeld. De game is al een tijdje verkrijgbaar op iOS, maar sinds nu pas voor Android.

Spoiler Alert

Spoiler Alert is een game die je achterstevoren speelt. Je begint met het verslaan van de eindbaas – traditioneel het moeilijkste punt in het spel, maar in deze game – eigenlijk paradoxaal – het makkelijkste. Vervolgens doorloop je het avontuur zoals de held hem al achter de rug heeft, maar jij nog niet. Dat betekent dat je onderweg niet de vijanden doodmaakt, maar hen juist weer tot leven wekt. Ook houdt het in dat alle muntjes die je hebt verzameld, weer terug in de lucht worden geplaatst – het idee is even wennen, maar het is wel leuk.

Wat vooral even wennen is, is het idee dat de hoofdpersoon natuurlijk al die levels doorlopen heeft. Als speler moet je ervoor zorgen dat je alleen de vijanden tot leven wekt die al gedood waren en de muntjes terug legt die al opgepakt waren. Dood je per ongeluk een vijanden die nog in leven was, dan zorgt dat voor een tijd paradox en dan moet je het level opnieuw gaan spelen. Het is dus niet zo dat je gewoon de levels doorloopt en letterlijk iedereen tot leven wekt en de muntjes terug legt: nee, je moet goed opletten wat de held wel en niet gedaan heeft.

De zaken worden nog gecompliceerder wanneer er power-ups geïntroduceerd worden. Je vuurt bijvoorbeeld je vuurballen niet af, maar moet ze opvangen terwijl ze uit de lucht ontstaan, als het ware. Spoiler Alert is een platformspel in hart en nieren. Het gaat voornamelijk om het timen van je sprongen. Je hoeft daarom geen duizelingwekkende tijdpuzzels te verwachten. Spoiler Alert kost op eenmalig 0,84 euro en heeft minstens Android 2.3 of hoger en 23MB aan vrije schijfruimte nodig om goed te kunnen draaien.

  • Spoiler Alert
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.