Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spotify krijgt Touch Preview in iOS-app

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 9:23 CategorieApplicaties

Spotify lanceert een nieuwe functie voor zijn iOS-applicatie: Touch Preview. Daarmee kun je sneller een onbekend nummer beluisteren en er achter komen of het nummer iets voor je is of niet.

Spotify op iOS

Spotify heeft de iOS-app geüpdatet met een handige, nieuwe functie: Touch Preview. Met Touch Preview kun je op de naam van een nummer tappen en een gedeelte van het nummer beluisteren, zodat je er snel achter kunt komen of die muziek iets voor je is of niet. Je begint dan niet helemaal bij het begin van het liedje, maar krijgt een gedeelte van het middenstuk te horen. Een gedeelte die Spotify-productmanager Miles Lennon ‘the meat of the song’ noemt. Wanneer je luistert naar de chorus, is het gemakkelijker te bepalen of het leuk is of niet.

Deze nieuwe functie werkt wanneer je zoekt op artiest of album en zelfs binnen een playlist. Daarnaast is het mogelijk om even tussendoor, terwijl je naar je eigen muziek luistert, te checken of een bepaald nummer wat voor je is. Je houdt dan de titel van het liedje even ingedrukt, waarna je eigen muziek op pauze wordt gezet. Vervolgens begint het onbekende nummer af te spelen en stopt het wanneer je je duim weer van het scherm haalt. Het nummer dat je daarvoor aan het luisteren, gaat weer aan en je kunt verdergaan waar je mee bezig was.

Spotify maakt het ook gemakkelijker die nieuw ontdekte muziek terug te vinden. Wanneer je het nummer naar links veegt, voeg je hem toe aan je huidige playlist. Veeg je hem naar rechts, dan bewaar je hem voor een later moment. Deze functie is overigens beschikbaar voor alle gebruikers, niet alleen voor de mensen die voor de dienst betalen. Lennon geeft aan dat Spotify hier bewust voor gekozen heeft, zodat gebruikers de app actiever zullen gebruiken. Over een paar weken kunnen Android-gebruikers ook aan de slag met Touch Preview.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.