Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spotify voor Android start sneller op in versie 2.0

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 9:35 CategorieAndroid

Spotify heeft zijn Android-app geüpdatet met een nieuwe functie en een verbeterd onderdeel: de applicatie start nu veel sneller op. Ook met een internetverbinding die wat te wensen over laat.

Spotify voor Android

De muziekstreamingdienst Spotify heeft zijn Android-applicatie voorzien van een update. Uit de changelog, het stukje tekst dat met iedere update laat zien wat er veranderd is, is op te maken dat de app nu sneller zal opstarten, zelfs met een internetverbinding die nog wat te wensen overlaat. Ook is het zo dat de app de muziek niet langer onderbreekt wanneer er een notificatie binnenkomt, zodat je ongestoord naar je muziek kunt blijven luisteren. Met deze update brengt Spotify de app officieel naar versie 2.0.

Eerder voegde Spotify al de optie toe om te zien naar welke nummers en artiesten je vrienden luisteren via de muziekstreamingdienst. Dat wil het bedrijf bereiken met de functie Top Tracks in Your Network. Deze feature voegt een nieuwe chart toe aan de bestaande applicatie, waar je dus op kunt zien waar je vrienden de afgelopen tijd naar hebben geluisterd. De lijst wordt dagelijks geüpdatet. Naast de muziek vindt je een drop-down-menu met vrienden die naar die muziek luisteren. Zo wil de dienst zich distantiëren van de concurrentie.

Ook voegde de muziekdienst Touch Preview toe aan de iOS app. Met Touch Preview kun je op de naam van een nummer tappen en een gedeelte van het nummer beluisteren, zodat je er snel achter kunt komen of die muziek iets voor je is of niet. Je begint dan niet helemaal bij het begin van het liedje, maar krijgt een gedeelte van het middenstuk te horen. Wanneer je luistert naar de chorus, is het gemakkelijker te bepalen of het leuk is of niet. Binnen enkele weken vanaf nu komt deze functie ook naar Android toe.

  • Spotify
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.