Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toekomstige iPad krijgt mogelijk touch sensor op achterkant

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 11:28 CategorieiPad

Apple heeft in augustus een patent ingediend, waaruit op te maken is dat het bedrijf werkte aan een touch sensor voor de iPad-achterkant, die vergelijkbaar is met de achterkant op de PlayStation Vita.

De iPad krijgt mogelijk een touch sensor op de achterkant

iOS-eigenaars gebruiken hun iApparaten voor steeds meer dingen, vaak tegelijk. Eén van de vragen die Apple nu voor zichzelf moet beantwoorden is hoe het bedrijf meer functionaliteit kan stoppen in de oppervlakte van een iPhone of iPad. In het geval van de iPhone 6 Plus of de iPad Pro, waarvan gezegd wordt dat-ie een scherm van 12,2 of 12,9 inch krijgt, was het simpel: maak het scherm groter, dan heb je ook meer ruimte voor andere hardware. Maar er is een limiet op de grootte van het scherm en dat weet Apple ook.

ipad-achterkant-touch

Dus moet ook Apple nog creatiever zijn. Apple heeft daarom een flinke tijd geleden een patent ingediend, genaamd Configurable Input Device. Daarin staat te lezen dat het bedrijf mogelijk denkt aan het implementeren van aanraaksensoren op de achterkant van de iPad, waardoor je ineens veel ruimte vrijmaakt voor extra functies. Dan denken we direct aan het besturen van games – samen met het onlangs verschenen patent van de iPhone joystick, zou het kunnen betekenen dat Apple wellicht meer op gaming wil inzetten.

Waar het ons aan doet denken, is de achterkant van de Sony PlayStation Vita. Die bevat namelijk een touchpad-achterkant, waar gamers op een andere manier hun games mee kunnen bedienen. Vooral de game Tearaway laat goed zien wat je met een achterkant vol aanraaksensoren kunt doen. Om daarvan een impressie te krijgen, kun je de onderstaande trailer bekijken die enkele functies van de game weergeeft. Onduidelijk is nog wanneer Apple iets met deze plannen gaat doen, als dat al het geval gaat zijn.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.