Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Video’s versturen via Twitter-app nu mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 20:14 CategorieAndroid

Twitter heeft zijn Android- en iOS-applicaties voorzien van een update, waardoor het nu mogelijk is video’s te plaatsen op het netwerk. Ook kun je nu een DM naar een groep sturen.

Twitter-app voorzien van twee veelgevraagde functies

Twitter heeft de Android- en iOS-apps voorzien van twee veelgevraagde functies. Het is vanaf nu mogelijk om video’s op het sociale netwerk te plaatsen die niet langer duren dan dertig seconden. Ook kun je tot wel twintig mensen tegelijk bereiken via een DM (direct message) en het gesprek privé, binnen de Twitter-applicatie, voortzetten. De veranderingen zullen in de komende dagen doorgevoerd worden; Twitter is momenteel nog bezig met de uitrol van de update, dus het kan nog enkele dagen duren voordat je hem hebt.

Mocht je wel eens een video via Vine versturen via de app, dan ben je direct bekend met het gebruik van de video-editing software binnen Twitter. Je opent de optie om een foto te maken en links onderin je phablet of tablet vind je een videocamera-icoon. Wanneer je daar op tapt, dan houd je vervolgens je duim op het scherm en laat hem weer los wanneer je klaar bent met filmen. Ben je niet tevreden met een segment, dan verwijder je hem met een tap. Op iOS is het ook mogelijk bestaande video’s te importeren; die functie komt later naar Android.

Twitter wordt nog wel eens gebruikt als nieuwsmedium, dus je komt straks geheid heel wat video’s binnen je timeline tegen; gelukkig worden ze niet automatisch afgespeeld, zoals op Facebook wel het geval is. Jinen Kamdar, een productontwikkelaar bij Twitter, zegt er het volgende over.

 We thought, what would Ferguson be like if everyone was armed with a video camera in their pocket? Or think of the Ellen Oscar selfie. What would the Oscars be like once video is available?

  • Twitter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.