Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vine lanceert nieuwe Vine Kids app voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2015, 12:36 CategorieApplicaties

Vine, de app waarmee filmpjes van zes seconden gemaakt en gedeeld kunnen worden heeft nu ook een speciale app voor kinderen. De app is zo aangepast dat kinderen veilig Vine filmpjes kunnen kijken zonder lastig gevallen te worden door advertenties en minder geschikte filmpjes.

Hack Week

Vine Kids ontstond tijdens een zogenaamde Hack Week op het kantoor van Vine. In zo’n week stopt iedereen met zijn normale taken en maakt in een groepje iets nieuws wat kan variëren van een bar in het kantoor tot een toevoeging aan het product dat het bedrijf maakt. Een van die ideeën tijdens de Hack Week was Vine Kids, bedacht doordat een vader die bij Vine werkte zag dat zijn tweejarige dochtertje graag Vine filmpjes keek, maar dat dat niet altijd geschikt was.

Zo is de app niet gemakkelijk te gebruiken door kinderen, en wil er nog wel eens een minder geschikt filmpje voorbij komen. Apple verplichtte Vine in oktober 2013 zelfs de minimum leeftijd te verhogen van de Vine app, omdat er content in de app verscheen die de reglementen van Apple niet toestaan.

Vine Kids

Vine Kids is een speciaal ontworpen app die dit omzeilt. Er worden alleen filmpjes weergegeven die het Vine team geschikt vind voor kinderen tot vijf jaar. Ook is de app zo ontworpen dat er niet ingelogd hoeft te worden, geen advertenties zijn en makkelijk te navigeren is.

Dat gebeurt namelijk door naar links of rechts te swipen voor het volgende of vorige filmpje. Alle filmpjes worden vastgehouden door kleine monstertjes die soms ook reageren op bepaalde aanrakingen.

Vine

Vine is een videodienst met korte filmpjes, van maximaal zes seconden die door iedereen gemaakt kunnen worden. Vine werd bedacht door Dom Hofmann en Rus Yusupov, en enkele maanden later werd de dienst overgenomen door Twitter. Vine en Twitter bestaan echter nog als afzonderlijke apps, en er lijken ook nog geen plannen te zijn om Vine in Twitter te integreren.

Vine Kids downloaden

Vine Kids is gratis beschikbaar en bevat ook geen in-app aankopen. De app is op dit moment alleen beschikbaar voor iOS apparaten.

  • Vine Kids
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.