Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp heeft nu 700 miljoen gebruikers

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 12:26 CategorieAndroid

WhatsApp heeft bekendgemaakt dat het momenteel 700 miljoen actieve gebruikers heeft, die dagelijks 30 miljard berichten versturen. Nu is dat laatste getal wel iets anders berekend dan je zou verwachten.

WhatsApp

WhatsApp blijft maar groeien, ondanks de berichten van gebruikers die hadden geclaimd over te stappen sinds de overname door Facebook. Het sociale netwerk kocht de berichtendienst voor maar liefst 19 miljard dollar. Ter vergelijking; in 1998 kocht Microsoft Hotmail voor 400 miljoen en in 2006 kocht Google Youtube voor 1,6 miljard. WhatsApp-gebruikers waren bang dat hun privacy nu gevaar zou lopen en dreigden over te stappen naar concurrerende berichtendiensten – die migratie blijkt dus ruimschoots mee te vallen.

Het is misschien wel zo dat een app als Telegram meer gebruikers gekregen heeft omdat er daadwerkelijk mensen zijn overgestapt, maar wanneer je vrienden en familie die overstap niet maken, dan blijft het maar akelig stil aan de andere kant. In augustus 2014 kwam nog naar buiten dat WhatsApp op dat moment 600 miljoen actieve gebruikers heeft – dat betekent dat WhatsApp in 4,5 maand tijd zo’n 100 miljoen actieve gebruikers erbij gekregen heeft – 200 miljoen zelfs sinds de overname door Facebook. Geen misselijke cijfers.

Ook liet WhatsApp weten dat er dagelijks 30 miljard berichten worden verstuurd. Nu is dat wel een vertekend aantal, omdat WhatsApp berichten in groepsgesprekken anders meetelt: heb je een groep van tien personen, dan telt één bericht tien keer. Ondertussen hebben Facebook en WhatsApp aangegeven nog geen geld te willen verdienen aan de dienst; wees dus maar niet bang dat opeens je data verkocht wordt (want dat kan niet en doen ze niet) of dat je ineens irritante reclame voorbij ziet komen. Dat laatste komt mogelijk later wel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.