Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp verbant gebruikers van onofficiële chat-apps

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2015, 10:01 CategorieAndroid

WhatsApp verbant gebruikers die niet gebruikmaken van de officiële WhatsApp-applicatie voor 24 uur van de berichtendienst. Mocht je dus een applicatie als WhatsApp Plus hebben, dan kan ook jij tijdelijk verbannen worden.

WhatsApp wil niet dat je onofficiële apps gebruikt

WhatsApp verbant momenteel een aantal gebruikers van de dienst, omdat ze gebruikmaken van zogenaamde third-party-applicaties: apps die niet officieel door de dienst zijn uitgebracht. Een aantal gebruikers die applicaties als WhatsApp Plus en WhatsAppMD gebruiken, melden dat ze voor 24 uur geen toegang meer hebben tot hun profiel en daardoor geen berichten kunnen ontvangen en versturen. Met deze zet wil WhatsApp dat je overstapt naar de officiële applicatie, voor een aantal redenen.

De reden die WhatsApp zelf meegeeft, is dat de dienst de veiligheid van je privacy niet kan garanderen wanneer je gebruikmaakt van onofficiële producten. Het kan zijn dat een app als WhatsApp Plus je gegevens aan derden doorverkoopt. Onlangs voegde de dienst zelf, middels een update, end-to-end-versleuteling toe aan app, waardoor niemand mee kan lezen wat je schrijft. Zelfs WhatsApp kan dat niet, ook al zouden ze de opdracht krijgen van een rechter. Dat staat deze manier van versleutelen gewoonweg niet toe.

De reden dat gebruikers voor een onofficieel product kiezen is dat die soms uitgebreider is dan het officiële programma. WhatsApp Plus biedt ondersteuning voor extra thema’s en emoji en werd daardoor razend populair in een land als India, waar naar verluidt meer mensen Plus dan de gewone app gebruiken. Bovendien was de berichtendienst niet altijd op elk platform beschikbaar en moesten sommige gebruikers wel van een third-party-app gebruikmaken – maar die dagen zijn voorbij.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.