Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp werkt nu met prioriteitsmodus van Lollipop

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2015, 16:06 CategorieAndroid

De Android-applicatie van WhatsApp is van een update voorzien, waardoor de berichten-app nu wel werkt met de prioriteitsmodus van Android. Die modus is voor het eerste geïntroduceerd in Android 5.0 Lollipop.

WhatsApp en de prioriteitsmodus

De nieuwste update voor WhatsApp zorgt ervoor dat je de applicatie kunt gebruiken in de prioriteitsmodus. Dat houdt in dat je alleen nog notificaties krijgt van de berichtendienst wanneer je dat persoonlijk hebt ingesteld, na het aanzetten van de modus. Voordat WhatsApp deze update vrijgaf, was het zo dat de notificaties alsnog binnenkwamen nadat je de prioriteitsmodus had ingeschakeld. Dat heeft te maken met het feit dat WhatsApp op een andere manier de geluiden voor inkomende berichten doorstuurt.

Normaliter worden deuntjes voor inkomende berichten doorgestuurd via de notificatie-api. Een api is een verzameling definities waardoor een programma kan communiceren met een ander programma of onderdeel; het vormt als het ware bruggen tussen de verschillende software op je smartphone of tablet. De prioriteitsmodus zorgt ervoor dat alle uitgaande geluiden worden gedempt die via de notificatie-api lopen – loopt er eentje langs, dan kan de echte stille modus hem niet tegenhouden. Dat is het geval geweest met oude WhatsApp-versies.

WhatsApp gooide het geluid door via de mediavolume-api. Diezelfde api zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld muziek en video’s handmatig kunt bedienen en zelf kunt activeren – iets dat de prioriteitsmodus niet dempt, aangezien je vaak zelf het geluid laat afspelen. WhatsApp omzeilde dus de prioriteitsmodus door gebruik te maken van een andere api. Met deze update is het zo dat WhatsApp wel gebruikmaakt van de juiste api: de notificatie-api. En daardoor kun je hem dempen met de prioriteitsmodus van Android 5.0 Lollipop.

  • WhatsApp
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.