Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 komt ook naar kleine tablets met ARM-chip

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 10:38 CategorieBesturingssystemen

Afgelopen week maakte Microsoft meer details bekend over het nieuwe Windows 10 besturingssysteem, maar het ging eigenlijk alleen over apparaten met een Intel-chip. Een paar dagen na de presentatie heeft Microsoft echter laten weten dat we ook in de toekomst Windows 10 tablets en smartphones met ARM-processor kunnen verwachten.

In de mobiele markt is het nog steeds ARM dat de klok slaat. In de meeste smartphones en tablets is een ARM-processor te vinden, hoewel Intel de laatste twee jaar met een flinke inhaalslag bezig is. Aangezien Microsoft de mobiele markt wil veroveren is er ondersteuning voor ARM nodig en dat gaat Windows 10 dan ook bieden. Maar, met een aantal voorwaarden.

Microsoft liet vorige week al weten dat de Surface tablets met ARM-chip een uitgeklede versie van Windows 10 (of een aantal functies van het besturingssysteem) krijgen. Deze week laat de softwaregigant weten dat we ook in de toekomst nog tablets en smartphones met een ARM-chip kunnen verwachten maar dat de versie van Windows 10 voor deze apparaten geoptimaliseerd is voor een schermformaat van 8-inch of kleiner.

ARM devices will continue to be a crucial part of the range of devices Windows 10 supports, with an optimized experience for ARM-based phones, phablets and small tablets up to 8 inches. This week, we demonstrated for the first time the Windows 10 experience on phone, and announced a coming Technical Preview for phones.

Het bedrijf uit Redmond geeft toe dat Windows RT, de versie van Windows 8 die voor ARM ontwikkeld was, zo goed als dood is, maar ondersteuning voor het populaire platform blijft dus aanwezig. We kunnen in ieder geval verschillende phablets en kleine tablets verwachten die op de nieuwste versie van Windows draaien. Later dit jaar wordt meer informatie over de ARM-versie van Windows 10 vrijgegeven. Het is onduidelijk of de desktopomgeving in deze versie aanwezig zal zijn.

Lees meer over Windows 10.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.