Aantal features Windows 10 komt ook naar Windows RT-tablets

22 januari 2015 1 Minuut 4 Reacties
Microsoft-Surface-2

Microsoft heeft gisteren tijdens de presentatie van Windows 10 laten weten dat de gehele Surface-familie een update kan verwachten, zelfs de Surface met Windows RT.

We hebben het al heel lang niet meer over Windows RT gehad, met name omdat er geen tablets meer gelanceerd worden die op deze versie van Windows draaien. Maar, dat betekent niet dat Microsoft het OS vergeten is. Sterker nog; het bedrijf brengt ook Windows 10 naar apparaten die op Windows RT draaien.

Samen met Windows 8 introduceerde Microsoft alweer 2,5 jaar geleden Windows RT. Deze versie van het besturingssysteem had beperkte toegang tot de desktopomgeving en was dus eigenlijk afhankelijk van het app-aanbod in de Windows Store. Deze versie was speciaal ontwikkeld voor tablets met een ARM-processor.

Een succes is Windows RT nooit geworden want er is maar een klein aantal tablets met ARM-chip op de markt gebracht, consumenten liepen niet warm door de beperkingen van het OS en Microsoft besteedde er afgezien van de Surface en Surface 2 weinig aandacht aan. Maar, de softwaregigant is Windows RT nog niet vergeten.

Microsoft heeft gisteren tijdens de presentatie van Windows 10 namelijk laten weten dat de gehele Surface-familie een update kan verwachten, zelfs de Surface met Windows RT. Er zit echter wel een ‘maar’ aan want Windows 10 op RT-apparaten zal beperkt zijn qua functionaliteit en het is nog niet duidelijk waarop Microsoft hier precies doelt. Het lijkt ons vanzelfsprekend dat de toegang tot de desktopomgeving ook dan nog beperkt zal zijn. Daarbij is het onduidelijk of de update dan ook beschikbaar zal zijn voor andere tablets die op Windows RT draaien, waaronder de Nokia Lumia 2520.

Lees meer over alle nieuwe features en functies van Windows 10, de versie van Windows die later dit jaar gratis uitgerold zal worden naar alle gebruikers van Windows 7 en Windows 8.

Update: Microsoft geeft tegenover The Verge aan dat een aantal features van Windows 10 naar Windows RT komt maar het gaat dus niet om een volledige upgrade.

Reacties (4)