Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal features Windows 10 komt ook naar Windows RT-tablets

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2015, 14:38 CategorieBesturingssystemen

We hebben het al heel lang niet meer over Windows RT gehad, met name omdat er geen tablets meer gelanceerd worden die op deze versie van Windows draaien. Maar, dat betekent niet dat Microsoft het OS vergeten is. Sterker nog; het bedrijf brengt ook Windows 10 naar apparaten die op Windows RT draaien.

Samen met Windows 8 introduceerde Microsoft alweer 2,5 jaar geleden Windows RT. Deze versie van het besturingssysteem had beperkte toegang tot de desktopomgeving en was dus eigenlijk afhankelijk van het app-aanbod in de Windows Store. Deze versie was speciaal ontwikkeld voor tablets met een ARM-processor.

Een succes is Windows RT nooit geworden want er is maar een klein aantal tablets met ARM-chip op de markt gebracht, consumenten liepen niet warm door de beperkingen van het OS en Microsoft besteedde er afgezien van de Surface en Surface 2 weinig aandacht aan. Maar, de softwaregigant is Windows RT nog niet vergeten.

Microsoft heeft gisteren tijdens de presentatie van Windows 10 namelijk laten weten dat de gehele Surface-familie een update kan verwachten, zelfs de Surface met Windows RT. Er zit echter wel een ‘maar’ aan want Windows 10 op RT-apparaten zal beperkt zijn qua functionaliteit en het is nog niet duidelijk waarop Microsoft hier precies doelt. Het lijkt ons vanzelfsprekend dat de toegang tot de desktopomgeving ook dan nog beperkt zal zijn. Daarbij is het onduidelijk of de update dan ook beschikbaar zal zijn voor andere tablets die op Windows RT draaien, waaronder de Nokia Lumia 2520.

Lees meer over alle nieuwe features en functies van Windows 10, de versie van Windows die later dit jaar gratis uitgerold zal worden naar alle gebruikers van Windows 7 en Windows 8.

Update: Microsoft geeft tegenover The Verge aan dat een aantal features van Windows 10 naar Windows RT komt maar het gaat dus niet om een volledige upgrade.

 • Delen:

Reacties

 1. Treb
  27 augustus, 2015 om 0:27

  Wanneer komt er een versoie Windows 10 voor RT Surface, of is deze er al inmidels

  • Ray
   03 december, 2015 om 13:35

   Vlak na dit artikel heeft MS bekend gemaakt dit helemaal niet te doen. Als je Windows 8.1 hebt draaien op je Surface RT kun je wel met Windows updates ervoor zorgen dat er een startmenu wordt toegevoegd wat lijkt op Windows 10. Maar nee, Surface RT machines worden niet voorzien van een update naar Windows 10 helaas.

  • Ray
   03 december, 2015 om 13:41

   Ik herstel: Voor dit artikel….Ik weet niet hoe de schrijver van dit artikel dit verzonnen heeft eigenlijk.

   • Martijn Chel
    03 december, 2015 om 14:04

    Er staat ook nergens dat Windows 10 naar RT komt, alleen een paar features. En bovendien; er is niks verzonnen. Check de bron.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.