Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 krijgt transparant startmenu

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 9:33 CategorieWindows

Hoewel we al veel weten over het aankomende Windows 10, is zoiets als een transparant startmenu gemakkelijk over het hoofd te zien. Toch gaf Microsoft een glimp van de feature, zoals te zien is in de bovenstaande foto.

Windows 10 met een transparant startmenu

Microsoft heeft enorm veel informatie naar buiten gebracht over Windows 10, maar helaas is het zo dat niet meteen alle functies en features hun weg hebben gevonden naar de public release van de bèta build, die afgelopen vrijdag is uitgebracht door het bedrijf uit Redmon. Eén van de features is het transparante startmenu. Hoewel Microsoft er niet echt iets over gezegd heeft tijdens de presentatie, is het wel zo dat die mogelijkheid duidelijk te zien is op de bovenstaande foto, met daarop Xbox-baas Phil Spencer.

De mogelijkheid om je startmenu transparant te maken geeft het een beetje een visuele flair mee en het zal ongetwijfeld iets zijn wat je zelf aan en uit kunt zetten. Op de foto zien we het startmenu met een donkere achtergrond en beter georganiseerde tegels, waardoor het er nu al veel beter uitziet dan in voorgaande bèta releases. Het is nu nog de vraag of de tegels zelf ook doorzichtig worden, want als het op Xbox One probleemloos kan, dan moet het ook op een tablet of pc kunnen. Dat is dus nog even afwachten.

Xbox One-bezitters moeten nog enkele weken wachten voordat de februari-update wordt uitgebracht. Maar Communitymanager Major Nelson heeft alvast bekendgemaakt dat we onder meer de transparante tegels mogen verwachten. Xbox One-bezitters waarom enorm blij met de mogelijkheid zelf achtergronden in te stellen, maar zagen er zo weinig van door die grote, gekleurde tegels in beeld – daar komt dus verandering in. Hoewel het niet helemaal transparant is, is het een stap in de goede richting.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.