Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xbox One SmartGlass krijgt iPhone 6 Plus ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2015, 17:00 CategorieApplicaties

Microsoft heeft de Xbox One SmartGlass-applicatie voor iOS geoptimaliseerd voor de phablet van Apple: de iPhone 6 Plus. Dat betekent een minder uitgerekt beeld en betere prestaties.

Xbox One SmartGlass geoptimaliseerd voor iPhone 6 Plus

Vandaag heeft Microsoft de Xbox One SmartGlass van een kleine update voorzien, waar Xbox One-bezitters met een Xbox One al een tijdje op zitten te wachten. De iOS-applicatie is nu eindelijk geoptimaliseerd voor het grotere scherm van Apples eerste phablet, de iPhone 6 Plus. Dat betekent dat Microsoft de resolutie van de app heeft verhoogd, zodat het beeld niet meer wordt uitgerekt en er lelijk uitziet. Ook heeft de ontwikkelaar meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om enkele andere, kleinere bug fixes en prestatieverbeteringen te implementeren.

De Xbox One SmartGlass-app is een handige applicatie voor gamers met een Xbox One, ongeacht de tablet of smartphone die ze hebben. De app is verkrijgbaar voor iOS, Android en natuurlijk Windows. Je kunt er onder andere je games mee kopen onderweg. Heb je je Xbox One op stand-by staan en zo ingesteld dat-ie content automatisch kan downloaden, dan is de game, afhankelijk van je internetverbinding en reistijd, gedownload en geïnstalleerd wanneer je thuis bent gekomen. Gemakkelijker kan haast niet.

Maar je kunt de applicatie ook gebruiken wanneer je gewoon thuis zit en aan het gamen bent. Sommige games gebruiken de app als een tweede scherm, waar bijvoorbeeld een kaart voor het extra overzicht op te zien is. Je kunt de app ook gebruiken voor het versturen van berichten via Xbox Live of het bekijken van je sociale feed binnen de online service. Daar kun je weer reageren op berichten en zelfs een nieuwe statusupdate posten, waar andere weer op kunnen reageren. De app is een soort extra verlening van de sociale features van Xbox.

  • Xbox One SmartGlass
  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.