Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Xiaomi kondigt Xiaomi Mi Note Pro-phablet aan

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2015, 9:58 CategorieAndroid

Xiaomi heeft een nieuw vlaggenschiptoestel aangekondigd: de Xiaomi Mi Note Pro-phablet, met een QHD-scherm van 5,7 inch. Ook krijgt de phablet een 64 bit Snapdragon 810-processor.

Xiaomi Mi Note Pro

Zoals verwacht heeft Xiaomi vandaag een nieuw vlaggenschiptoestel aangekondigd: de Xiaomi Mi Note Pro, die niets te maken heeft met de Redmi Note. De Xiaomi Mi Note Pro is een phablet met een Quad HD-scherm van 5,7 inch. Dat display heeft een resolutie van 1440  bij 2560 pixels, met een pixeldichtheidscore van 515ppi. Daarnaast vinden we onder de motorkap de 64 bit Snapdragon 810-processor en 4GB aan werkgeheugen, wat het een ware Android 5.0 Lollipop powerhouse maakt. Ook heeft het zijn eigen sound processor.

Aan de achterkant zit een 13 megapixel-camera van Sony en aan de voorkant een UltraPixel-camera van 4 megapixels. De accu beschikt over 2090 mAh, wat ogenschijnlijk het grootste minpunt van de phablet zal zijn. Tenzij het scherm energiezuinig is en dat schijnt het geval te zijn. Qua design kun je een dunne phablet verwachten, met smalle randen. Verder heeft de Xiaomi Mi Note Pro 64GB aan intern geheugen en onduidelijk is nog of dat uitbreidbaar is met een sd-kaart. De phablet gaat 3299 yen kosten, wat omgerekend 451 euro is.

Xiaomi-Mi-Note

Ook lanceert Xiaomi een iets minder krachtige variant van Mi Note Pro: de Xiaomi Mi Note. Dit toestel krijgt eveneens een 5,7 inch scherm, met een resolutie van 1080p. De Mi Note krijgt een Snapdragon 801-processor, geklokt op 2,5GHz, een Adreno 330 gpu en 3GB aan werkgeheugen. Deze phablet komt in twee versies uit: eentje met 16GB aan intern geheugen en eentje met 64GB aan intern geheugen. Van beide phablets is echter niet bekend wanneer ze naar Europa komt, maar in Azië staan ze gepland voor het tweede kwartaal van 2015.

 • Delen:

Reacties

 1. ANL
  16 januari, 2015 om 1:45

  Lekker spul dat van Xiaomi. Althans – zo oogt het. En volgens mij is het ook van best goede kwaliteit tov de grote bekende namen…toch redactie ?? Qua prijs-stelling is het zoals alles wat uit Azie komt…scherp en dat vinden “wij” niet erg :-)
  Nou heb ik dus vaker van Xiaomi gehoord en over hun produkten gelezen en ik ben best wel onder de indruk eerlijk gezegd qua specs, maar kan niet goed inschatten op welk niveau het merk ingeschaalt moet worden. Is het te vergelijken met ACER?? of toch iets beter en dus te vergelijken met een ASUS ? of is het nog meer premium qua (bouw)kwaliteit en gebruikte materialen ?? Is daar iets zinnigs over te zeggen ?
  Ook vraag ik mij af waar je de Xiaomi modellen dan kan kopen !!
  Je ziet het in ieder geval niet “overal” ini de schappen liggen zoals (ik vergelijk het wederom met) Acer en / of ASUS….of Samsung ??
  Is het mogelijk om op bovenstaande in te gaan redactie ??

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.