Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zelf foto-filters maken met de app Shift

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 16:45 CategorieApplicaties

Instagram is een gigantisch succes, het passeerde in december de grens van 300 miljoen gebruikers. Waarschijnlijk de grootste oorzaak van het succes zijn de filters. Met deze filters wordt bijna elke foto beter, door de kleuren te veranderen of een flare te plaatsen. Maar wat als je niet tevreden bent met de huidige filters?

Shift

Met Shift kun je je eigen filters ontwerpen. Zo kun je voor een look gaan die meer bij jou passen, bijvoorbeeld een moderne look of met meer contrast dan de filters van Instagram. Elk filter bestaat uit drie punten die elk een kleur in je foto representeren. Door een punt te verplaatsen worden de kleuren als het ware verschoven en krijgt je foto een ander effect. Wanneer je blij bent met je kleuren kun je details aanpassen, zoals de scherpte, donkere hoeken en ja, zelfs flares.

Shuffle

Heb je niet zoveel inspiratie? Dan kun je met de Shuffle knop de app zelf een kleurencombinatie laten bepalen. Wanneer je iets tegenkomt dat je leuk lijkt kun je de combinatie opslaan, of zelf nog finetunen. Elk filter dat je maakt kan opgeslagen worden, zodat je later een foto hetzelfde filter kunt gebruiken als het effect je bevalt. Een opgeslagen filter staat niet vast, je kunt hem zelf weer wijzigen zodat hij een nieuwe foto beter past. Je kunt de kleuren aanpassen, of de intensiteit van het filter aanpassen.

Delen

Als je klaar bent met het bewerken van je foto kun je de foto opslaan en delen. Op Instagram is de speciale hashtag #shift_by_pixite aangemaakt voor de app. Daarop kun je je eigen foto’s met filter delen, of inspiratie voor nieuwe filters en foto’s opdoen.

De Shift app is verkrijgbaar voor iOS (iPad en iPhone) en Android. De iOS-versie kost €0.99, de Android-versie is gratis. Dit verschil komt door een afwijkend verdienmodel, de Android-versie bevat advertenties, de iOS-versie niet.

  • Shift
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.