Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo ziet de Xbox-app voor Windows 10 eruit

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2015, 10:06 CategorieApplicaties

Microsoft heeft in een video laten zien hoe de Xbox-app voor Windows 10 eruit komt te zien. De communitymanager, die gamers kennen onder de gamertag Major Nelson, legt ook z’n functies uit.

Xbox-app voor Windows 10

Microsoft is voornemens om een goede game-ervaring te leveren met Windows 10. En met inmiddels drie spelcomputers op zak, zou je zeggen dat het bedrijf uit Redmond inmiddels genoeg ervaring heeft die belofte waar te maken. Eén van de plannen is om een Xbox-app uit te brengen voor Windows 10. Die app zou op regelmatige basis bijgewerkt moeten worden met nieuwe functies, gebaseerd op de feedback die gamers geven. Voor nu let Microsoft echter op de basis van de applicatie, zoals de ondersteuning voor hoge resoluties.

In de toekomst wil Microsoft natuurlijk veel meer gaan doen. Maar wat kun je er nu al mee? In de preview release van Windows 10 van deze maand, kun je onder andere je profiel bekijken en beheren, en bekijken wat je vrienden doen in de social feed, je achievements inzien, je gameclips bekijken en bekijken wie en wat je allemaal volgt. Op de homepagina zie je welke games je onlangs speelde, wat je gamerscore is, kun je direct naar een Game Hub gaan en is het mogelijk je statistieken te vergelijken met je vrienden.

Onder het kopje ‘vrienden’ staan natuurlijk je vrienden, maar je ziet ook een aantal gamers staan die je mogelijk kent of zou kunnen toevoegen (bijvoorbeeld de mensen die je via je Xbox-profiel volgen, zoals je dat ook op Twitter kunt doen). Ook is er de optie op te kijken wat de VIPs op Xbox aan het doen zijn: dat zijn mensen die vaak toffe game clips maken of veel videostreams uitzenden. Uiteraard kun je binnen de app ook je berichten lezen, instellingen aanpassen en verschillende notificaties ontvangen. Check de video voor alle details.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.