Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zoektermen Google Play Store sturen door naar categorie

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2015, 10:03 CategorieAndroid

Sommige Android-gebruikers melden een verandering in de manier waarop zoektermen gebruikt worden in de Google Play Store. Met sommige termen kom je namelijk uit op een specifieke categoriepagina.

Google Play Store

Eén van de voordelen / nadelen (doorkruisen wat niet van toepassing is) van Android is dat Google constant veranderingen doorvoert aan het besturingssysteem en de manier waarop bepaalde applicaties van de zoekmachinegigant werken. Ben je net gewend aan dat ene nieuwe aspect, komt er weer een ander aan (of in sommige gevallen wordt het weer verwijderd). Google lijkt momenteel ook bezig te zijn met een aanpassing aan de Google Play Store, maar nog niet iedereen ziet de effecten daarvan.

Sommige Android-gebruikers melden namelijk dat bepaalde zoektermen binnen de Google Play Store hen doorverwijzen naar de categoriepagina, in plaats van een lijstje met apps die er enigszins op aansluiten. Neem bijvoorbeeld woorden als ‘avontuur’ of ‘financieel’; waar je voorheen een lijstje met apps te zien kreeg, krijgen nu sommige gebruikers een categoriepagina te zien. Deze aanpassing is overigens nog niet voor iedereen zichtbaar, maar het komt wel vaker voor dat Google langzaam nieuwe features uitrolt met als doel die te testen.

Het kan zijn dat Google deze nieuwe manier van zoeken introduceert om nieuwe gebruikers op weg te helpen. En het klinkt ook wel gemakkelijk: je typt ‘actie’ in en je krijgt een overzicht aan actiefilms. Waarom je dan niet gewoon op ‘actie & avontuur’ tikt vanuit het menu, daar zul je ongetwijfeld een reden voor hebben. Gebruikers melden overigens dat niet alle algemene zoekwoorden een categoriepagina opleveren, dus waarschijnlijk hebben we hier te maken met een publieke proefperiode, waarin Google z’n nieuwe zoekmethode test.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.