Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal verscheepte tablets wereldwijd gedaald

Geschreven door
Geplaatst op2 februari 2015, 17:29 CategorieHardware

Uit onderzoek van IDC blijkt dat wereldwijd het aantal verscheepte tablets met meer dan 3% is gedaald ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is voor het eerst sinds 2010: een trend die overigens al eens voorspeld.

Aantal verscheepte tablets omlaag

Sinds 2010 groeide de tabletmarkt nog jaarlijks en bedrijven als Apple, Samsung en Amazon hebben er flink van kunnen profiteren. Maar uit data van onderzoeksbureau IDC blijkt nu dat het aantal verscheepte tablets in het vierde kwartaal van 2014 met 3,2 procent gedaald is wereldwijd. Daar waar in het vierde kwartaal van 2013 nog 78,6 miljoen tablets werden verscheept, staat dat aantal een jaar later op 76,1 miljoen exemplaren. Vier op de vijf tabletfabrikanten hebben aangegeven dat de productie van tablets achteruit gegaan is.

Bijna alle producten hebben dus tegenvallende resultaten geboekt. Apple mocht dan weliswaar marktleider zijn, met 21,4 miljoen verscheepte exemplaren, toch moest het bedrijf rekening houden met een daling van 17,8 procent in vergelijking met het jaar ervoor. Samsung zag het aantal verscheepte tablets zelfs met 18,4 procent achteruitgaan en kwam uiteindelijk uit op elf miljoen apparaten die waren verscheept. Amazon had de meeste pech: dat bedrijf zag een daling van zeventig procent en verscheepte slechts 1,7 miljoen Kindles.

Lenovo was eigenlijk de enige die winst behaalde. Het aantal verscheepte tablets steeg met 9,1 procent, naar 3,7 miljoen units, in vergelijking met de periode het jaar ervoor. Dat tablets vandaag de dag minder goed verkopen is een voorspelde trend. De handige apparaten hebben concurrentie van de zogenaamde phablet (een grote smartphone / kleine tablet). Ook blijkt het dat mensen hun tablets toch niet zo vaak updaten (een nieuwe kopen wanneer er een moderner model is) en hun oude tablet vaak weggeven wanneer ze dat wel doen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.