Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Acer One S1001: betaalbare hybride met Windows 8.1

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 16:05 CategorieWindows

Acer heeft in India een nieuwe hybride Windows 8 tablet aan het assortiment toegevoegd. De Acer One S1001 komt met een keyboard dock dat we van de Aspire-familie kennen en heeft in India een prijs van omgerekend 300 euro meegekregen.

Voor 300 euro biedt de Acer One S1001 aardig wat aantrekkelijke specificaties en features. Zo is het dock dat met de tablet geleverd wordt uitgerust met een 500GB harddisk zodat je opslagruimte genoeg hebt. Het 10.1-inch scherm is voorzien van een 1.280 bij 800 pixels resolutie en het geheel draait op een Intel Atom Z3735F-processor met vier kernen.

Verder beschikt de Acer One S1001 onder meer over 1GB of 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan SSD opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uit te breiden is, een 2 megapixel camera aan de achterzijde, een vga-camera aan de voorzijde stereospeakers, ondersteuning voor een 3G-dongle, twee usb 2.0-poorten en een hdmi-poort. Voor draadloze communicatie zijn WiFi en Bluetooth 4.0 aanwezig.

Acer-One-S1001

Natuurlijk kent ook deze hybride verschillende gebruiksmodi. Zo kun je het display als stand-alone tablet gebruiken, het dock koppelen om het geheel als laptop te gebruiken en het display andersom in het dock zetten in een ‘display modus’. De vierde modus is de ‘tent modus’, volgens Acer ideaal voor wanneer de ruimte beperkt is en je het display in een hoek wilt zetten.

In India wordt de Acer One S1001 aangeboden voor een prijs vanaf, omgerekend, 300 euro. Hiervoor krijg je de variant met 1GB aan werkgeheugen. Alle varianten draaien op Windows 8.1-software. Of en wanneer dit model naar Europa komt is vooralsnog onduidelijk.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.