Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 Lollipop komt dichterbij voor de Galaxy Note 3

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 9:55 CategorieAndroid

Verschillende mensen door heel Europa hebben inmiddels gemeld dat Android 5.0 Lollipop is aangekomen voor de Samsung Galaxy Note 3. Zelfs in Nederland duikt-ie al op.

Lollipop komt nu steeds dichterbij voor de Note 3

De Samsung Galaxy Note 3 (met het modelnummer SM-N9005, oftewel de variant met de Snapdragon 800-processor) wordt al her en der in Europa voorzien van een over-the-air (ota) update, voor Android 5.0 Lollipop. De update was al eerder begonnen in Rusland, maar nu blijken er ook mensen te zien die claimen upgrade te hebben ontvangen in landen als Groot-Brittannië, Oostenrijk, Duitsland, Polen, Zwitserland, Hongarije en zelfs in Nederland schijnt de update al aangekomen te zijn – je kunt in elk geval de firmware downloaden.

Wil je weten of jouw toestel ook de overstap mag maken? Dat kun je handmatig checken door naar Instellingen > Over de telefoon > Systeemupdates te gaan. Mocht je echt niet kunnen wachten, dan kun je het zip-bestand met alle benodigde informatie ook handmatig downloaden en installeren, maar dat is wel op eigen risico. Mocht je weten wat je doet, dan vind je de bestanden via deze link. Mocht je er toch weinig verstand van hebben, dan raden we je aan te wachten totdat hij via de officiële weg verkrijgbaar is en je hem kunt downloaden.

Wanneer je in Polen woont en je hebt een smartphone, phablet of tablet van Samsung, dan heb je geluk. In dat land heeft Samsung namelijk een grote R&D-afdeling (research and development), waardoor we vaak in Polen als eerste nieuwe hard- en software voorbij zien komen van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Momenteel gaat die vlieger op voor de update naar Android 5.0 voor de mensen met een Samsung Galaxy Note 4 in dat land: de uitrol is namelijk begonnen en Note 4-eigenaars kunnen nu Android 5.0.1 naar het toestel downloaden.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 3
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.