Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 Lollipop komt dichterbij voor Sony-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 16:13 CategorieAndroid

Het ziet ernaar uit dat Sony binnenkort zijn vlaggenschiptoestellen voorziet van Android 5.0 Lollipop, maar wanneer is nog niet bekend. Het eerstvolgende Sony-apparaat dat Lollipop krijgt, is helaas geen tablet.

Sony-tablets krijgen binnenkort Android 5.0 Lollipop?

De meeste grote fabrikant hebben inmiddels al wat phablets en tablets voorzien van Android 5.0 Lollipop, maar nog niet alle fabrikanten zijn zover. Neem bijvoorbeeld het Japanse Sony, die alle toestellen nog van het nieuwe Android moet voorzien. Wellicht dat daar binnenkort verandering in komt en dat alle Sony-apparaten achter elkaar voorzien worden van Lollipop. Voorlopig lijkt het er nog op dat eerst de smartphones van Sony aan de beurt zijn, waaronder de Sony Xperia Z3-smartphone, die ook een tablet-broertje heeft.

Ongeduldige Sony-eigenaren kunnen namelijk uitkijken naar een spoedige update, aangezien we die snel verwachten. De nieuwe firmware voor Sony-toestellen is inmiddels gekeurd en dat houdt in dat Lollipop er bijna aan zit te komen. Waarschijnlijk niet voordat februari is afgelopen, maar het kan niet lang meer duren nu. Eerder plaagde Sony ons al met een voorproefje van het uiterlijk van Lollipop op een Sony-apparaat en de conclusie die we kunnen trekken is dat je onmiskenbaar te maken hebt een interface van Sony.

Sony zou verder werken aan de Z4 Tablet Ultra; die krijgt volgens geruchten een IPS-display van 12,9 inch, met een resolutie van 3840 bij 2400 pixels. Onder de motorkap zou een Qualcomm Snapdragon 810 64-bit octacore-processor zitten, die dan ook nog eens geklokt is op 2.86 GHz, vergezeld door een indrukwekkend werkgeheugen van 6GB. Intern zou het geheugen uitkomen op 64GB. De tablet krijgt verder een HDMI 1.4-poort,  Android 5.0, een batterij van 12,100mAh en een 8 megapixel-camera.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.