Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.0 Lollipop staat op 1,6% van Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op3 februari 2015, 9:05 CategorieAndroid

Het heeft drie maanden geduurd, maar Android 5.0 Lollipop is dan eindelijk te zien op de grafiek van de Android-distributiecijfers. Wel met slechts 1,6 procent, maar het is nog maar het begin.

Android 5.0 Lollipop

Google heeft de Android-distributiecijfers bekendgemaakt. Voor het eerst sinds de release van Android 5.0 Lollipop, het nieuwe Android, is het OS terug te vinden op de grafiek en daarmee heeft het officieel de 0,1 procent-grens doorbroken. Sterker nog: momenteel draait 1,6 procent van alle Android-apparaten op het nieuwe besturingssysteem. Daarmee gaat het Android 2.2 Froyo (0,4 procent) al in elk geval voorbij en zet het de achtervolging in op Android 4.3 Jelly Bean (6,3 procent) en 4.0 Ice Cream Sandwich 6,4 procent).

Opvallend is dat Lollipop en Android 4.4 KitKat de enige twee Android-versies zijn die de afgelopen periode winst geboekt hebben. KitKat heeft iets minder dan een procentpunt gewonnen ten opzichte van de vorige cijfers, maar het besturingssysteem is er nog niet in geslaagd de veertig procent grens te behalen en staat nu op 39,7 procent (eerder stond het op 39,1 procent). Het grootste cluster aan Android-versies is momenteel nog steeds 4.1, 4.2 en 4.4 (onder de noemer Jelly Bean), met 44,5 procent (met een daling van anderhalve punt).

De cijfers tonen enkel de Android devices die toegang hebben tot de Google Play Store en die apparaten hebben tenminste Android 2.2 nodig. Apparaten met een oudere versies of die geen toegang hebben tot Google Play (zoals Amazons Fire-lijn), worden niet meegenomen in deze cijfers. Weten welke Android-versie momenteel populair is en waar de verschuivingen liggen is met name handige kennis als app-ontwikkelaar: dan weet die voor welke versie hij tenminste moet ontwikkelen en welke versie links kan worden gelegd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.