Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 5.1 gespot op Android One-smartphones

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2015, 11:45 CategorieAndroid

De volgende grote update van het Android OS, Android 5.1, is opnieuw opgedoken in de media. Dit keer op de Android One-smartphones. Verwacht wordt dat de update in het eerste kwartaal van 2015 wordt uitgebracht.

Android 5.1 opgedoken

Android-versie 5.1 is opgedoken op Android One-smartphones in Indonesië. Android One is een ander Android-platform dan het Android dat we hier gewend zijn. Het is bedoeld voor mensen die voor het eerste een smartphone in hun bezit krijgen en (met name) mensen uit landen die zich aan het ontwikkelen zijn. De eerste Android One-smartphones zijn allemaal in Zuid Aziatische landen uitgekomen, in landen zoals India, Indonesië, Nepal, de Filipijnen en Sri Lanka – landen waar de mensen vaak geen beschikking hebben over een smartphone.

Het is nog niet precies bekend wat Android 5.1 anders doet dan Android 5.0.2, maar we hopen in elk geval dat die vervelende geheugenfout wordt opgelost. Smartphones en tablets met Android 5.0 Lollipop als OS hebben last van applicaties die zichzelf zomaar afsluiten – hoe langer zo’n apparaat aan staat, hoe groter de kans dat dit gebeurt en hoe vaker het zal gaan gebeuren. Eerder werd er al gesproken over het implementeren van de stille modus, die Google uit de software heeft gehaald en heeft vervangen voor de prioriteitenmodus.

Google zou naar het schijnt Android 5.1 in het eerste kwartaal van 2015 gaan uitbrengen. Mocht dit het geval zijn, dan heeft het bedrijf nog ongeveer drie maanden om dat waar te maken. Momenteel is het zo dat nog geen twee procent van alle Android-apparaten de Lollipop-update gekregen hebben, omdat andere fabrikanten, zoals Samsung en Sony, er lang over doen de update naar het nieuwe Android gereed te maken voor hun eigen smartphones en tablets. Lees daar meer over in ons Android 5.0 Lollipop update-overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.