Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apex Launcher frustreert gebruikers met nieuwe feature

Geschreven door
Geplaatst op17 februari 2015, 9:43 CategorieAndroid

De Apex Launcher heeft de functie Feeling Lucky toegevoegd als feature. De Google Play Store stroomt nu over van kritiek van gebruikers, want die zien deze extra, niet te verwijderen app als adware.

Apex Launcher bevat adware?

Apex heeft met een update voor de Android launcher zich een hoop boze gebruikers op de hals gehaald, aangezien veel mensen denken dat de nieuwe app-aanbevelingsdienst een vorm van adware is. Over het algemeen scoort de launcher nog wel over de vier (van de vijf) sterren op Google Play, maar je hoeft niet ver naar beneden te scrollen om een aantal reviews tegen te komen die slechts één ster bovenaan hebben staan. Adware is een softwareapplicatie die ontwikkeld is met het tonen van reclame op verschillende manieren.

In dit geval moet je bewust op de adware-app tappen voordat je geconfronteerd wordt met apps die je wellicht helemaal niet wil, maar het feit dat het icoontje zomaar op je homescreen en in je app drawer staat, vinden de meeste gebruikers al super frustrerend. AppBrain, een website voor het ontdekken van Android-apps waar je allerlei handige informatie kunt vinden, geeft zelfs een duidelijk beeld aan van de gemiddelde reviewscore nadat de nieuwe versie van Apex Launcher is gelanceerd: die duikt goed naar beneden.

nexus2cee_ApexBadReviews2

De feature waar het over gaat heet Feeling Lucky. Zoals gezegd is het een app waar je op moet tappen voordat hij een suggestie doet (in sommige gevallen geeft-ie een suggestie die niet compatibel is met je apparaat). Deze app verschijnt of je nou de betaalde versie hebt of niet. Het is niet mogelijk deze applicatie te deïnstalleren, maar het is wel mogelijk hem te verwijderen voor het oog. De Apex Launcher heeft namelijk een functie die ervoor zorgt dat je apps kunt verstoppen – dat is bijna net zo goed als verwijderen.

Check ook ons artikel over vijf Android launchers voor je tablet.

  • Apex Launcher
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.