Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Apple keurt apps met gewelddadige screenshots af

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2015, 11:10 CategorieApplicaties

Apple heeft een aantal applicaties afgekeurd die in de App Store willen staan, omdat de screenshots geweld en wapens tonen. Ontwikkelaars worden nu verplicht die verwijzingen weg te halen, op wat voor manier dan ook.

Apple: Screens met geweld hebben geen plaats binnen de App Store

Apple heeft in de afgelopen dagen een aantal apps afgekeurd, die daardoor nu geen toegang hebben tot de App Store. Deze apps hebben screenshots meegeleverd bij de inzending waarop geweld en / of wapens te zien is / zijn. De apps worden pas toegelaten wanneer alle verwijzingen naar geweld en / of wapens verwijderd zijn. Dat levert een hoop gepruts en extra werk op voor ontwikkelaars, die natuurlijk veel liever hun tijd ergens anders aan besteden. De bovenstaande afbeelding van Gunslugs 2 zou bijvoorbeeld niet toegelaten worden.

Daardoor kan het zijn dat je de komende tijd of vreemde of bewerkte screens tegenkomt in de App Store van Apple. Apple wil namelijk dat al het beeldmateriaal geschikt is voor alle leeftijden, ook al hebben die games een leeftijdsclassificatie van 12+ meegekregen. Er zijn ontwikkelaars die hebben aangegeven dat Apple nooit heel streng met die regel is omgegaan, maar de afgelopen tijd dus wel. Ook lijkt het bedrijf de regel inconsequent toe te passen; de ene keer komt een gewelddadige screen er wel doorheen en de andere keer weer niet.

De gamesindustrie ligt al jaren onder vuur als het op geweld in videogames aankomt. Vooral in Noord-Amerika heerst een er discussie dat gewelddadige games tot gewelddadige mensen leidt, dus het is te begrijpen waarom Apple aanvankelijk een kindervriendelijke winkel wil behouden. Ook al zijn er middelen om je kinderen van gewelddadige games af te schermen, dankzij die leeftijdsclassificaties, lijkt het erop alsof Apple geen enkel risico wil nemen – even los van het feit dat Apple de regel dus inconsequent toepast.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.