Apple had ook een 5,7 inch iPhone 6 kunnen lanceren

20 februari 2015 1 Minuut 3 Reacties
iphone-6-plus

Het had niet veel gescheeld of Apple had een grotere versie van de iPhone 6 Plus uitgebracht: eentje met een scherm van 5,7 inch. Maar de hoofddesigner van het bedrijf was er op tegen, omdat het scherm "te groot" zo zijn.

Een nog grotere iPhone 6 Plus

De New Yorker heeft recentelijk een interview gehouden met Jonathan Ive, de hoofddesigner bij Apple, die verantwoordelijk is voor de vormgeving van iPhones, iPads, MacBooks en andere Apple-producten die zijn uitgebracht sinds de jaren negentig. Je mag dus verwachten dat deze man het één en ander aan interessante weetjes naar buiten brengt over het altijd gesloten Apple, en dat heeft Ive gelukkig gedaan. Zo weten we nu dat het bedrijf uit Cupertino oorspronkelijk andere plannen had voor een grotere versie van de populaire iPhone.

Zo werkt Apple een tijdje geleden aan een 5,7 inch-versie van de iPhone 6 en daar bestaat zelfs een prototype van. Dit had de iPhone 6 Plus kunnen worden. Ive geeft aan dat die prototypes jaren geleden zijn gemaakt en dat de 5,7 inch-variant de eerste was die “goed voelde”. Ive en z’n collega’s hebben vervolgens een aantal dagen rondgelopen met de grote iPhone, maar kwamen daarna tot de conclusie dat die toch echt te groot zou zijn om elke dag in je broekzak te hebben. Hetzelfde geldt voor het prototype van de 5,6 inch-versie.

Zo is Apple op het idee gekomen om de iPhone 6 Plus ‘slechts’ te voorzien van een 5,5 inch scherm, naast het 4,7 inch-model. De iPhone 6 Plus heeft een schermresolutie van 1080 bij 1920 pixels meegekregen. Onder de motorkap zien we een nieuwe Apple A8-processor terug, welke vooral op het gebied van grafische prestaties flink verbeterd moet zijn. Deze processor wordt vergezeld door de nieuwe M8-processor die onder meer bewegingen en hoogteverschillen opslaat en analyseert. Lees meer over de iPhone 6 Plus op de productpagina.

Reacties (3)