Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple verbetert beveiliging iMessage en FaceTime

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2015, 9:52 CategorieApplicaties

Apple heeft de beveiliging van de communicatie-applicaties iMessage en FaceTime verbeterd, zodat hackers niet meer zo snel binnenkomen. Apple voegt een tweeledige verificatiemethode toe.

iMessage en FaceTime beter beveiligd

Apple heeft de beveiliging van de applicaties iMessage en FaceTime aangescherpt met een tweeledige verificatiemethode, zodat zelfs mensen met de juiste gebruikersnaam en het juiste wachtwoord niet zomaar één van de profielen kunnen openen. Apple concentreert zich meer op online beveiliging van applicaties die persoonlijke informatie sinds de problemen met iCloud van vorig jaar. Er lekten honderden foto’s van beroemdheden online, die hackers uit de iCloud-opslagdienst hadden gehaald nadat ze toegang tot de accounts kregen.

Normaliter kun je op dit soort diensten inloggen met het juiste wachtwoord en de juiste gebruikersnaam. Maar met de tweeledige verificatiemethode moet de gebruiker nog door een extra laag beveiliging heen, waaruit blijkt dat het inderdaad de juiste persoon is die de app wil openen. Hoewel er meerdere manieren hiervoor zijn, kiest Apple, net als Google, Facebook en Twitter, ervoor om een viercijferige code naar je smartphone te sturen, die je moet invullen op je iPad of iPhone wanneer FaceTime of iMessage daarom vraagt.

Critici zeggen dat ook de tweeledige verificatiemethode niet geheel bulletproof is. Wanneer iemand alsnog je wachtwoord weet en toegang heeft tot bijvoorbeeld je iPhone, dan kan diegene alsnog inloggen. Deze extra laag beveiliging heeft Apple al sinds 2013, voor je Apple ID. Met je Apple ID is het mogelijk aankopen te doen in iTunes en de App Store en kun je je persoonlijke gegevens aanpassen. Reden genoeg om dat profiel goed te beveiligingen dus. Op de website van Apple kun je lezen hoe je de tweeledige verificatie moet instellen.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.