Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple wil scherm met vingerafdrukscanner patenteren

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2015, 13:25 CategorieApple

Apple wil het patent hebben op een display die in staat is om je vingerafdruk te scannen. Je zou tot vingers tegelijkertijd kunnen scannen. Waarschijnlijk wil Apple dit zelf niet implementeren, maar de concurrentie wel vast voor zijn.

Vingerafdrukscanner voor iOS

Op de iPhone 6 Plus, iPad Air 2 en de iPad Mini 3 vinden we de inmiddels bekende vingerafdrukscanner. De scanner zit onder de homeknop en stelt de gebruiker in staat het toestel te ontgrendelen of een aankoop te doen met zijn vingerafdruk. Wellicht wil Apple het proces van de vingerafdruk versimpelen of versnellen, aangezien het bedrijf uit Cupertino een patent wil hebben op een display dat in staat is overal op het scherm de vingerafdruk te kunnen lezen, zelfs tot vier verschillende vingers tegelijkertijd.

apple-patent-scanner

Het proces zou verder hetzelfde moeten werken zoals je nu al wellicht gewend bent van de drie bovenstaande apparaten. Het ingediende patent heeft het nu nog alleen over een scherm voor op de iPad, maar we kunnen ons voorstellen dat de iPhone dan vanzelf aan de beurt komt. Onduidelijk is nog of de sensoren die de vingerafdruk kunnen lezen onder of op het scherm worden geplaatst – hoe het ook zit, Apple noemt het voorlopig een full panel fingerprint sensor en dat klinkt helemaal nog niet zo gek als deze techniek geïmplementeerd wordt.

Mocht deze techniek toegepast worden, dan zou het mogelijk kunnen zijn om bepaalde apps echt alleen letterlijk met jouw vinger te openen. Andere gebruikers zouden dan helemaal geen toegang tot die applicatie hebben. Aan de andere kant kan dit patent ook betekenen dat Apple de concurrentie voor wil zijn en alvast de kennis in huis wil hebben voordat iemand anders met het idee ervandoor gaat. Voorlopig blijft het dus nog even spannend wat Apple met dit nog niet toegewezen patent wil bereiken.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.