Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apps crashen minder vaak op Lollipop dan op iOS 8’

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2015, 10:06 CategorieAndroid

Hoewel Android 5.0 Lollipop momenteel niet voelt als het meest stabiele besturingssysteem, crashen apps er minder vaak op dan op iOS 8. Dat levert wederom de vraag op of gesloten ontwikkelomgevingen beter zijn voor een OS.

Minder app crashes op Lollipop, meer op iOS 8

Android 5.0 Lollipop, mocht je hem al op je tablet hebben staan, voelt nou niet aan als het meest stabiele besturingssysteem ooit – voornamelijk dankzij de bug die ervoor zorgt dat apps, voor het gevoel, op een willekeurig moment afsluiten. Desondanks schijnt het er op iOS 8 iets minder goed aan toe te gaan. Uit onderzoek van Crittercism, een bedrijf dat onderzoek doet naar de prestaties van applicaties, blijkt dat slechts twee procent van de apps op Lollipop zomaar crashen; op iOS 8 gaat het om 2,2 procent. Geen groot verschil, dus.

Hoewel het geen groot verschil is, is het wel opvallend. iOS 8 wordt helemaal in een afgesloten omgeving ontwikkeld, terwijl Android juist een open platform is. Je zou dus eerder verwachten dat ten eerste de cijfers omgedraaid zouden zijn en ten tweede de cijfers dan verder uit elkaar zouden liggen. Overigens presteert iOS 8 ook minder goed dan iOS 7 (1,9 procent) en zien we dat Lollipop beter presteert dan KitKat en Ice Cream Sandwich, die het beiden moeten doen met 2,6 procent. Er is verder geen ander OS onderzocht.

Onduidelijk is echter of de onderzoekers rekening hebben gehouden met het feit dat Android 5.0 Lollipop zwaar ondervertegenwoordigd is als OS op Android-apparaten. We weten niet of de cijfers naar een gemiddelde getrokken zijn, ook al mag je wel zoiets verwachten van een dergelijk onderzoek. Ook weten we niet precies waar de onderzoekers naar hebben gekeken als het om het constateren van app crashes gaat, ook al kun je hier natuurlijk ook een aanname maken. Bovendien kunnen persoonlijke ervaringen altijd verschillen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.