Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apps vastpinnen werkt anders in Android 5.1

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 11:37 CategorieAndroid

Applicaties vastpinnen gaat met Android 5.1 iets anders dan je tot nu toe gewend bent. Het gaat hier om een kleine aanpassing in het gebruik van de functie, maar wel eentje die behoorlijk handig kan zijn.

Apps vastpinnen in Android 5.1

Applicaties kunnen vastpinnen is een functie die is geïntroduceerd in Android 5.0 Lollipop. Je kunt een bepaalde app daarmee vastzetten op het scherm, waarna de volgende gebruiker (bijvoorbeeld een kind) de app niet kan verlaten door twee specifieke handelingen uit te voeren. Ook al ken je de eerste handeling (de rechter navigatietoets ingedrukt houden), dan nog moet je of een pincode invoeren of een bepaalde patroon tekenen voordat je de smartphone of tablet weer kunt ontgrendelen; dit maakt het een behoorlijk veilige optie.

Wanneer Android 5.1 dan eindelijk aankomt in het westen, dan verandert het gebruik van de functie lichtelijk. Wanneer je de optie aanvinkt, dan verschijnt er geen dialoogvenster met daarin de uitleg over de optie, met een checkbox waarmee je kunt aangeven of je een pincode wil gebruiken voor het ontgrendelen. De functie gaat uit van je standaard ontgrendelinstelling, en mocht je niets hebben ingesteld dan krijg je bij het aanzetten direct de keuze uit ontgrendelen met een pincode of wachtwoord of ontgrendelen door het tekenen van een patroon.

Daarnaast moet je ook voortaan twee navigatieknoppen tegelijkertijd indrukken: de linker en de rechter knop. Heb je een app overigens vastgepind, dan verschijnt er direct een groot venster met een opvallende kleur die meldt hoe je de vastgemaakte app weer ontgrendeld, maar dan nog moet je het te tekenen patroon of de in te voeren pincode of het in te voeren wachtwoord kennen. Je krijgt dus iets minder vrijheid per app, maar krijgt daarvoor wel in de plaats de zekerheid dat je standaard instellingen over worden genomen. En dat werkt toch iets handiger.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.