Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos kondigt tablets gericht op onderwijs aan

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2015, 13:01 CategorieAndroid

Het consumentenelektronicamerk Archos heeft twee tablets tentoongesteld die zijn gericht op het onderwijs, in het kader van een Frans project dat ervoor moet zorgen dat kinderen en studenten toegang hebben tot tablets en pc’s in het onderwijs.

Archos kondigt twee tablets aan voor Frans project

Archos heeft twee tablets gepresenteerd die gericht zijn op het onderwijs, in het kader van het Franse project Grand Digital for Schools Project. De vormgeving en de hardware van deze tablets zijn gebaseerd op gesprekken tijdens verschillende bijeenkomsten met algemene en regionale instellingen. Het assortiment bestaat uit 2 tablets met HD schermen in 9 inch en 10 inch. Ze zijn uitgerust met een Intel processor, 2GB RAM en ten minste 64 GB intern geheugen en draaien op Windows 8.1 of Android.

Archos-tablets-onderwijs

Beide tablets worden geleverd met een toetsenbord dock voor extra gebruiksgemak voor de studenten. Zo’n dock bevat een toetsenbord, onduidelijk is of die ook de tablets van extra stroom kan voorzien in noodgevallen. Archos claimt dat beide apparaten een complete schooldag meegaan, zo’n acht uur, maar dan nog zou het fijn zijn om te weten dat je back-up hebt in de vorm van zo’n dock. Daarnaast worden de tablets uitgerust met speciale, harde covers, die voldoende bescherming moeten bieden wanneer je tablet een tijd in de tas zit, bijvoorbeeld.

Archos biedt onderwijsinstellingen verschillende middelen aan om specifieke wensen te behartigen. Zo is er een applicatiekiosk met daarin de beste educatieve apps, is er een digitale ruimte voor scholen om content alvast op te slaan en kan een netwerkbeheerder de tablets van een afstand beheren. Begin maart is er ook een speciale sectie op de ARCHOS website gereed. De tablets gaan voor 200 euro (voor de negen inch) en 250 euro (voor de 10,1 inch) over de toonbank en zijn voorzien van twee jaar garantie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.