Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 101 Oxygen met full hd-scherm en Android KitKat

Geschreven door
Geplaatst op23 februari 2015, 11:39 CategorieAndroid

De laatste tijd houdt Archos zich op het gebied van tablets nogal stil, en ook het aanbod van Archos tablets in de Nederlandse winkels wordt alsmaar kleiner. Maar, de Franse fabrikant geeft niet zomaar op en komt deze week met de Archos 101 Oxygen, een ‘premium’ Android tablet.

Archos 101 Oxygen

De Archos 101 Oxygen is een 10.1-inch tablet met Android 4.4.4 KitKat-software. De Franse fabrikant noemt het een premium model, mede door de hoge resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en de quadcore Rockchip RK3288-processor met een kloksnelheid van 1.8GHz. De tablet moet volgens het bedrijf dan ook ideaal zijn voor het spelen van games en kijken van films.

Archos-101-Oxygen-3

Verder is de Archos 101 Oxygen uitgerust met 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen dan met een microSD-kaart uitgebreid kan worden, WiFi met WiFi Direct en Bluetooth 4.0, gps voor locatiebepaling, een 2 megapixel camera aan de voorzijde, een 5 megapixel camera aan de achterzijde, twee stereospeakers aan de voorzijde, een microUSB-poort en een miniHDMI-poort voor koppeling met een extern display.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 101 Oxygen kan reeds via de website van de Franse fabrikant gekocht worden voor een prijs van 199,99 euro. Wanneer de tablet in de Nederlandse winkels verschijnt is nog niet duidelijk.

  • Delen:
Archos 101 Oxygen
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.