Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets


Astropad: gebruik je iPad als tekentablet voor je Mac

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2015, 23:36 CategorieApplicaties

Veel grafisch vormgevers gebruiken een zogenaamd tekentablet. Dat is een apparaat die de muis vervangt of aanvult, afhankelijk van de wensen van de gebruiker. Je gebruikt een pen zodat je normaal tekenen beter kunt nabootsen, en dus preciezer kunt werken. Maar (goede) tekentablets zijn relatief duur, en veel mensen gaan dus op zoek naar andere oplossingen.

Astropad

Astropad is een nieuwe app die je iPad omtovert in zo’n tekentablet. De app geeft het scherm van je Mac op je iPad weer, maar wel met wat aanpassingen. Zo worden de menu’s in bijvoorbeeld Photoshop anders weergegeven zodat deze gemakkelijker op je iPad te gebruiken is. Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld op je Mac het grote geheel te zien, en op je iPad een klein detail waaraan je dan kunt werken.

Geen lag dankzij Liquid

Je kunt Astropad draadloos of met een USB-kabel gebruiken. Je zou verwachten dat, zeker draadloos, veel lag zou veroorzaken. Dat is echter niet het geval door het gebruiken van Liquid, een technologie die de makers speciaal voor de app gemaakt hebben. Hierdoor is de lag laag, volgens de website nog minder dan Airplay van Apple. De app werkt daarnaast gewoon op 60fps, ook wanneer je de app draadloos gebruikt.

Andere slimme features

Daarnaast zijn er nog meer slimme features ingebouwd in Astropad. Zo wordt het scherm van je iPad standaard gekalibreerd, waardoor de kleuren op het scherm van je Mac en iPad hetzelfde zijn. De app maakt ook gebruik van het retina scherm als je iPad daarover beschikt. Ook wordt er gebruik gemaakt van zogenaamde ARM Assembly code, waardoor de batterij van je iPad niet snel leegloopt.

Stylus

Uiteindelijk is natuurlijk ook de stylus die je gebruikt van belang. Astropad maakt echter zelf geen stylus, maar je kunt een stylus van anderen gebruiken die je misschien al in je bezit hebt. Zo wordt Pencil ondersteund, maar ook de Jot Touch Point.

Om Astropad te kunnen gebruiken dien je zowel de Mac app als de iPad app te downloaden. De iPad app is gratis, de Mac app kost $49,99. Studenten kunnen de Mac app downloaden voor ongeveer €18. Er is ook een gratis proefversie van 7 dagen voor de Mac app.

  • Astropad
  • Delen:

Reacties

  1. Laura
    24 juli, 2016 om 21:52

    zijn er al ervaringen met astropad beschreven ?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.